Craiova: Pedalează după infractori cu bicicleta din dotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Ilie (22 de ani) lucrează de zece luni ca agent de poliţie în localitatea doljeană Greceşti şi patrulează pe două roţi .

Tânăra, absolventă a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina, îşi desfăşoara activitatea într-o încăpere a dispensarului din comună. Până acum câteva luni, „biroul“ nu era racordat la reţeaua de energie electrică. Cristina Ilie spune că nu şi-a imaginat vreo clipă că îi va fi atât de dificil să îşi exercite meseria, atunci când a fost detaşată la postul de poliţie din Greceşti, anul trecut. „Când am ales această profesie, nu am crezut că o să fie aşa de greu. Sediul de poliţie este o cămăruţă improvizată. Dacă avem de audiat mai multe persoane, în acelaşi timp, nu avem altceva de făcut decât să îi punem să aştepte“, a explicat tânăra, care a părăsit Craiova pentru a se muta la ţară.

image

Comuna Greceşti, acolo unde îşi desfăşoară poliţista activitatea, are 2.000 de locuitori şi se întinde pe o suprafaţă de 50 de kilometri pătraţi. „Nu contează că nu avem condiţii. Atunci când primeşti un apel, eşti obligat să te duci să vezi despre ce este vorba. Dacă am noroc, mă duce un consătean cu maşina, dacă nu, merg cu bicicleta. Au fost cazuri în care am mers şi 15 kilometri pe jos“, a povestit agentul de poliţie.

Greu la deal pe două roţi

Tânăra a mai precizat că localitatea pe care o are în grijă se află într-o zonă deluroasă, eforturile pentru deplasarea pe bicicletă fiind destul de mari. „În momentul în care primeşti un apel la 112, trebuie să ajungi repede la intervenţie. Eu am de supravgheat 16 kilometri. Dacă sunt solicitată la Gropanele, mai ales noaptea, trec printr-o pădure. Am de urcat un deal şi apoi îl cobor. Trebuie să ajung la faţa locului, să văd despre ce este vorba. Au fost cazuri la care am preferat să merg pe jos, că am ajuns mai repede decât cu bicicleta“, a povestit agentul. Acum, tânăra care face legea în Greceşti se gândeşte cu groază la iarna care se apropie. Anul trecut, a trebuit să meargă doar pe jos pentru că i-a fost imposibil să se deplaseze cu bicicleta. „Am prins o iarnă grea, cu ditamai zăpezile şi chiar a fost dificil. Sunt convinsă că şefii noştri ştiu care este situaţia noastră de aici, de la postul de poliţie. Doar nu este o problemă de astăzi, de mâine, ci de ani buni“, a mai spus Cristina Ilie.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite