Craiova: Oltenii vor vizita Muzeul Prado

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţia „Marile muzee ale lumii“ a lansat, în această dimineaţă, al treilea volum, Muzeul Prado-Madrid, la preţul de 12,99.

Oameni din Oltenia s-au grăbit spre chioşcurile de ziare, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a afla secretele Muzeului Prado. Craiovenii au fost mai norocoşi, având posibilitatea să vină la Librăria Adevărul pentru a-şi procura cartea. „Nu ratez niciun volum din colecţiile de muzee, Jules Verne şi cartea verde. Sunt publicaţii foarte bune şi ar trebui să le aibă oricine în bibliotecă“, a declarat Dan Dudău, poştaş.

„Prado“ înseamnă „pajişte“ în limba spaniolă. Muzeul a luat numele pajiştii care se întindea în faţa bisericii şi mănăstirii regale San Jeronimos, aflată la est de oraş. Regele Ferdinand al VII lea a hotărât crearea unui mare muzeu la Madrid, care să cuprindă operele de artă provenite din colecţia regală spaniolă. A fost ales palatul neterminat de la Paseo del Prado, care a fost repede definitivat. La 19 noiembrie 1819, noul „Muzeu Regal de Pictură“ şi-a deschis oficial porţile. În primele decenii de existenţă, muzeul putea fi vizitat doar o dată pe săptămână. În săptămânile precedente au apărut „Muzeul Ermitraj-Sankt Petersburg“ şi „Muzeul Luvru-Paris“, ambele la acelaşi preţ, 12,99.

Sunt convins că o să am ce să citesc în acest volum. Este bine să ne îmbunătăţim cultura generală la orice vârstă. Am învăţat multe din cărţile care au apărut în colecţiile Adevărul“, a afirmat Gheorghe Niculescu, pensionar.
Săptămâna viitoare, pe 10 mai, va apărea volumul „Galeria Naţională de Pictură - Berlin“, la acelaşi preţ, 12,99 lei.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite