Craiova: Examen de admitere la Drept, după 7 ani de înscrieri pe bază de dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de candidaţi au trecut prin emoţiile probei scrise, tip grilă, la Limba română. Cele 100 de întrebări, cu 5 variante de răspuns, le-au dat serioase bătăi de cap celor mai mulţi dintre concurenţi.

Examenul a început puţin după ora 9.00, iar candidaţii au avut la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea întrebărilor. Emoţiile au fost pe măsura subiectelor, după cum au precizat cei mai mulţi dintre candidaţii care s-au înscris la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Termen de comparaţie au avut doar cei care au dat acum câteva zile examen la instituţia similară din Bucureşti.

„Cred că grilele au fost mai uşoare aici, faţă de ce am avut la Drept în capitală, dar nu foarte uşoare. Pentru cineva bine pregătit sigur nu au fost o problemă. Acum mă gândesc că am mai multe şanse să fiu admisă pe locurile de la buget, deoarece în Bucureşti am intrat la taxă şi mi-ar fi foarte greu să rămân acolo“, spun Valentina Popescu, absolventă a Colegiului Naţional Anastasescu din Teleorman. Şi colega ei de şcoală, Ana Ghincea, şi-a încercat norocul şi în Bănie, deoarece la Drept în Bucureşti se află pe lista celor intraţi la taxă. Deşi Amaliei Ilinca, proaspătă absolventă a Colegiului Naţional Ştefan Velovan, i s-au părut foarte grele cele 100 de întrebări de la admitere, este încântată că Dretul a reintrodus examenul.

image

„Veneau unii cu medii mari, poate nemeritate şi deveneau studenţi aici, iar alţii care au muncit pe rupte în anii de liceu aveau şanse mai mic din cauza notelor. Este dificil cu concurs, dar e corect aşa“, a precizat Amalia, având-o de partea ei şi pe Andra Iliescu, admisă la Farmacie, tot după concurs:

„Intrau toţi analfabeţii, acum se poate vorbi de o selecţie.“

Examen şi la taxă din 2011

Rezultatele se vor afişa în cursul zilei. Potrivit conducerii facultăţii, examenul a decurs firesc.

„Nu s-a înregistrat niciun fel de incident. După părerea profesorilor, 45 din 100 de întrebări au fost de dificultate medie“, a declarat Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative. Peste 500 din cei 1.040 înscrişi au intrat azi în concurs pentru locurile bugetate din Craiova şi din Drobeta Turnu Severin. Restul reprezintă candidaţi care au optat pentru taxă, a cărei valoare este şi anul acesta 3.000 de lei. Din 2011 va fi 5.000 de lei şi se va introduce examen şi pentru locurile plătite.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite