Craiova: Elevii cu BAC-ul de 10, premiaţi de prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de 10 au catalogat BAC-ul 2011 ca fiind „nici greu, nici uşor“
Elevii de 10 au catalogat BAC-ul 2011 ca fiind „nici greu, nici uşor“

Absolvenţii de liceu din Dolj care au obţinut la examenul de bacalaureat media 10 au fost premiaţi de prefectul de Dolj, Nicolae Giugea.

Tinerii care au luat note maxime la examenul maturităţii au primit din partea înaltului funcţionar public diplome de excelenţă şi „un premiu simbolic pentru o mini-vacanţă”.

„Am găsit de cuviinţă că trebuie să promovăm şi să apreciem performanţa, iar copiii de aici au făcut performanţă. O fac în numele nostru, al tuturor, pentru că ei sunt viitorul nostru”, a spus prefectul, precizând faptul că ar fi vrut să citească în ziare nu numai despre dezastrul de la BAC-ul de anul acesta, dar şi despre „cealaltă latură”.

La festivitatea de la sediul Instituţiei Prefectului au venit şapte elevi din cei 10 care au obţinut media maximă la examenul din această sesiune. Toţi tinerii prezenţi au spus că se vor îndrepta către facultăţi din Craiova sau din Bucureşti.

„Din punctul meu de vedere nu a fost greu. Ştiam că e cel mai important examen de până acum şi m-am pregătit, la fel ca şi colegele mele de aici”,a spus Elena Talpoşi, absolventă a liceului Mihai Viteazul din Băileşti.

Elena se va înscrie la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Bănie. Tot către Drept, însă către o unitate de învăţământ superior din Bucureşti, se va îndrepta şi Loredana Duică, care a absolvit anul acesta Colegiul Carol I. Fata a declarat că a ales Capitala pentru că acolo va avea „mai multe oportunităţi” de afirmare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite