Craiova: Alina Amon, vocea care mângâie sufletele oamenilor (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Alina Amon, vocea care mângâie sufletele oamenilor (video)
Craiova: Alina Amon, vocea care mângâie sufletele oamenilor (video)

Este una cu muzica folk, pe care o iubeşte şi o respectă în acelaşi timp pentru felul în care i-a clădit personalitatea şi i-a modelat sensibilitatea.

E greu să dai uitării chiar cel mai scurt dialog cu Alina Amon, o voce crescută şi cultivată în folkul craiovean. Un chip cald, o prezenţă cu atitudine, gata să vină cu argumente solide în susţinerea ideilor în care crede. La prima vedere este un adolescent asemenea celorlalţi din generaţie, care visează cu ochii deschişi la marele zbor spre înaltul vieţii.

După o conversaţie despre planuri, dorinţe, aspiraţii, înţelegi că are ceva mai mult, o sensibilitate ce se bănuieşte că a ajuns pe cale de dispariţie la cei care se apropie de vârsta majoratului. Alina demolează asemenea prejudecăţi şi vine cu exemple din imediata ei apropiere, cum ar fi colegele din trupa High Seas, Mihaela Pătran, Teona Goreci, Gabriela Boldeanu, cu care spune că se armonizează.

Prima chitară i-a fost dăruită de mamă

Alina a crescut în căldura muzicii mamei sale, binecunoscuta solistă folk Mădălina Amon. A fost de altfel şi cea dintâi care i-a dăruit o micuţă chitară, pe când era un prichindel de grădiniţă. „Mi s-a părut grea şi i-am spus că nu-mi place şi că nu vreau să cânt“, îşi aminteşte ea.

A început să vină uşor-uşor la lecţiile de chitară predate de Mădălina unui grup de copii, iar de atunci a tot urcat pe scenă alături de Mădălina, dar şi singură de vreo doi ani încoace. A învăţat „Taina“ grupului Ecoul, melodie pe care a iubit-o.  „Am fost mereu mai sobră, mai profundă, mi-au plăcut stările triste, la urma urmei lumea nu-i doar veselă“, mărturiseşte Alina.

Citeşte în Adevărul de Seară Craiova continuarea poveştii Alinei Amon.

Ascultă două dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei High Seas din care face parte şi Alina Amon
 




Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite