Craiova: Alexia Roman, cea mai tânără prezentatoare TV din Bănie, le spune poveşti copiilor pe micul ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Glasul şi chipul ei angelic ajung seară de seară în casele craiovenilor, prin intermediul emisiunii „Povestea serii“, de la un post local de televiziune.

Să stea în faţa camerelor de filmat şi să citească fără greşeală cele mai frumoase poveşti ale copilăriei înseamnă, „desigur, să ai emoţii“, dar nu şi să nu reuşeşti. Refuză să fie numită „mica vedetă“ şi insistă să fie tratată de cei din jur ca orice alt copil, ba, mai mult, se străduieşte din răsputeri să şteargă orice urmă de invidie de pe chipul fetiţelor care ştiu că ea apare pe scenă sau la televizor, dorindu-şi să le devină prietenă.

Aplaudată pe scenele festivalurilor de copii
Îşi face fericiţi părinţii cu atitudinea pozitivă cu care tratează lucrurile, oamenii, faptele lor, cu seninătatea, dar şi cu seriozitatea cu care se implică în proiecte artistice. Învaţă bine şi păstrează astfel echilibrul dorit de părinţi între şcoală şi celelalte preocupări de care este puternic ataşată. Iubeşte muzica şi, deşi nu studiază vreun instrument, are o colecţie întreagă de astfel de obiecte, pe care le-a adunat de-a lungul excursiilor făcute cu părinţii, prin ţară şi prin străinătate. În televiziune a ajuns pentru că îi plăceau poveştile. Le asculta spuse de altcineva şi a considerat că ar putea face şi ea acelaşi lucru. „Am sunat şi am mers la studio. Întâi am fost mai mulţi care am citit poveşti, apoi am rămas doar eu. Mi se pare atât de frumos! Când citesc poveşti, mă imaginez într-o lume fermecată şi intru în pielea personajelor“, mărturiseşte ea. 

image

Povestea Alexiei este însă puternic legată de muzică. Lecţii ia la Palatul Copiilor, de la profesorul Dumitru Iliuţă, spre care a îndrumat-o balerina Ionela Truşcă, remarcând că fetiţa are ureche muzicală. Cu un an în urmă, mersese la Club Arti, căci pentru palat era prea mică. Pe lângă muzică şi dans, a urmat şi cursuri de modelling. A ajuns repede în spectacole, iar acum are în palmares producţii precum „Cu inima în palmă“, „Pomul de Crăciun“, „Suflete de gală“, „Talent la puterea a şaptea“, unde a avut şi un rol de interpretat, „Un înger călător“ şi „Picuri de magie“. Alexia Roman nu duce lipsă nici de premii, luate la diverse festivaluri, cele mai importante fiind „Mamaia copiilor“ şi „Cerbul de aur junior“, la care a cântat piese de Marcel Iorga şi Cristian Alivej. La ultima dintre competiţii a obţinut şi titlul de miss, în anul 2009.

De sâmbătă, Alexia Roman le dă întâlnire micuţilor din Bănie, în calitate de moderator al emisiunii „Curcubeul copilăriei“, la GTV, pentru a-i cunoaşte pe cei mai buni elevi, pe cei mai talentaţi, dar şi pentru a afla picanterii din copilăria adulţilor pe care îi va intervieva. Între timp, se pregăteşte serios pentru a face din nou o figură frumoasă la festivalurile „Mamaia copiilor“ şi „Cerbul de aur junior“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite