Craiova: 60 de directori adjuncţi din şcolile doljene rămân fără posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afectaţi de restructurare vor fi din toamnă şi învăţătorii, în urma comasării claselor. Inspectoratul Şcolar Judeţean încă lucra dimineaţă la schema de disponibilizare cerută de Ministerul Educaţiei şi Doljului.

500 de posturi din învăţământul doljean vor fi restructurate din anul şcolar 2010 - 2011. Diana Buşoi, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, consideră că „o parte din reducerea de posturi este firească, deoarece încărcătura de personal era mare  în unele unităţi“. Potrivit simulării de restructurare, ce trebuia comunicată Ministerului Educaţiei până astăzi, la ora 14.00, cei care ar simţi din plin efectele restrângerii posturilor sunt învăţătorii. „Acolo unde există clase cu 10 elevi, aceştia vor fi aduşi la centru, se va forma o clasă de 20, 25 de elevi, iar astfel din doi învăţători rămâne unul“, spune Diana Buşoi, precizând că măsurile sunt aplicate în special în localităţile care au microbuze pentru transportul copiilor.

Fără adjuncţi la şcolile mici

Din toamnă, acolo unde sunt sub 25 de clase, nu vor mai fi directori adjuncţi, potrivit conducerii inspectoratului. „în total, cu Craiova, sunt 60 de adjuncţi la care se renunţă“. O altă măsură prevede ca orele de laborator să fie făcute cu clasa întreagă. La fel  şi cele de instensive (engleză, franceză), la clasele a V-a şi a IX-a, catre nu vor mai fi făcute pe grupe. De la anul nu se vor mai face nici orele de ansamblu sportive, ce reveneau titularilor şcolii în completarea normei sau profesorilor, ceea ce înseamnă că din 4 vor rămâne 3. „Încercăm variante pe măsurile date de minister, pe altele identificate de noi să fie afectat cât mai puţin personalul titular, din păcate învăţătorii sunt afectaţi cel mai mult“, mai spune inspectorul general Diana Buşoi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite