Claudia Chelan, învingătoare în lupta cu cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce nu a reuşit chimioterapia au rezolvat şedinţele de radioterapie. Celulele canceroase au cedat, acum tânăra de 24 de ani fiind pregătită pentru transplant.

Lacrimi, de data aceasta de bucurie, dau un nou sens familiei Chelan. Mama Claudiei cu greu îşi poate stăpâni plânsul când confirmă pentru cei din jur faptul că fiica sa este în remisiune totală. Ştie că acum vine o perioadă şi mai dificilă pentru copila ei, care va suporta din nou citostatice înaintea transplantului cu celule stem, dar speră ca şi din încercarea aceasta să iasă victorioasă. „Îi va fi foarte greu. Mă rog să îi dea Dumnezeu puterea să reziste şi să vină acasă bine odată pentru totdeauna“, mărturiseşte Rodica Chelan. Însăşi Claudia a postat pe site-ul personal „cea mai bună veste din punct de vedere medical de până acum: eforturile colective au avut succes şi în acest moment sunt în remisiune completă“. De ieri, tânăra de 24 de ani, diagnosticată cu limfom la începutul anului trecut, a reînceput o serie de analize la Clinica de Hematologie a Spitalului Universitar din Viena.

Aşteaptă transplantul

Studentă a Facultăţii de Medicină din Craiova, Claudia a înţeles tot ce i se întâmplă, nu şi-a făcut speranţe deşarte, a ştiut când chimioterapia nu a dat rezultate, dar s-a încăpăţânat să nu cedeze în faţa bolii. Şi-a asumat chinurile şi durerea, nu s-a plâns şi a găsit forţa să îi încurajeze pe cei apropiaţi. Până acum i-a reuşit, iar asta o face să privească spre viitor cu încredere. „Voi încerca să mă fac bine cât mai repede şi să devin un medic bun, care să poată întoarce măcar puţin din tot ce a primit“, promite public, în mărturisirea de pe site, Claudia Chelan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite