Bătrâne atacate și jefuite ziua în amiaza mare, la Craiova. „Cei în vârstă sunt într-un real pericol"

0
Publicat:

Polițiștii din Craiova au fost în alertă, timp de două zile, după ce au aflat că o persoană necunoscută urmărește pe stradă bătrâne, le atacă și le jefuiește.

FOTO / Arhivă Adevărul
FOTO / Arhivă Adevărul

Prima sesizare a fost înregistrată pe data de 27 decembrie. O femeie de 59 de ani a sunat la 112 și a povestit că în jurul orei 13.30, vecina sa de 87 de ani, în timp ce se afla în scara blocului unde locuiește a fost agresată fizic de un bărbat necunoscut. Acesta a sustras geanta bătrânei și a fugit.

A doua o zi, o altă bătrână a fost atacată.

„La data de 28 decembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie de 85 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în jurul orei 13.30, în timp ce se deplasa pe strada Vasile Conta, din localitate, un bărbat necunoscut i-ar fi smuls geanta din mână, fugind într-o direcție necunoscută", au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Polițiștii au început imediat cercetările. 

„Efective sporite de polițiști au fost mobilizate, fiind desfășurate activități investigativ-operative pentru identificarea și prinderea celui în cauză. Astfel, în cursul zilei de ieri, 28 decembrie, polițiștii Secției nr.4 Politie Craiova au identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Fălcoiu, județul Olt, bănuit de comiterea celor două fapte, acesta fiind condus la audieri", se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

„Unii sunt dispuși să facă orice chiar și pentru 10 lei”

Potrivit aceleiași surse, polițiștii l-au reținut pe tânăr, pentru 24 de ore, pentru două infracțiuni de tâlhărie, acesta fiind dus  în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. 

Specialiștii atrag atenția că numărul cazurilor de tâlhărie ar putea crește în perioada următoare.

„Acest individ a încercat să facă rost de bani în Ajun de Anul Nou. Nu a acționat în comuna lui, în Olt. A crezut că în Craiova, un oraș mare, își va pierde urma cu multă ușurință. Mulți alții vor încerca să facă același lucru. Bătrânii sunt într-un real pericol în această perioadă. Ei pot fi atacați cel mai ușor, despre ei se știe că nu au carduri, că își țin banii în genți sau plasele de cumpărături. Din păcate. atacurile au ajuns să se dea ziua, în amiaza mare, iar asta spune multe. Acești indivizi nu se mai tem de nimic. Unii sunt dispuși să facă orice chiar și pentru 10 lei", a declarat George Vîlceanu, psiholog.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite