Afaceri în numele Domnului la biserică. Arhiepiscopia Craiova a intrat în afaceri în agricultură şi vrea să pună mâna pe terenurile donate de enoriaşi parohiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii din judeţul Dolj şi Gorj sunt obligaţi de Arhiepiscopia Craiova să doneze cu titlu gratuit către Asociaţia Agricolă „Iconom“ terenurile agricole donate de enoriaşi bisericii.

Arhiepiscopia Craiova a înfiinţat Asociaţia Agricolă „Iconom“ cu sediul în Str. Mitropolit Firmilian Nr. 3. Le-a impus preoţilor din Dolj şi Gorj să doneze cu titlu gratuit terenurile primite de la enoriaşi, iar astfel afacerea în agricultură demarată să fie una prosperă.

Slujitorii Domnului au primit formulare tipizate  pe care trebuie să le completeze cu scopul de a transmite cu titlu gratuit terenurile agricole pe care le parohiile le deţin în proprietate. Preoţii care nu sunt de acord vor fi sancţionaţi. „Ni s-a spus că ne taie 15% din salariu dacă nu suntem de acord să semnăm acest formular, prin care cerem să donăm terenurile agricole pe care le are biserica în proprietate“, a povestit un preot din Dolj, sub protecţia anonimatului.

În formulare trimise preoţilor din Dolj şi Gorj de către de Arhiepiscopia Craiova scrie negru pe alb următoarele: „Înainte spre aprobare, către Consiliul Eparhial al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei, privind donarea Asociaţia Agricolă Iconom, persoană juridică fără scop patrimonial a următoarelor suprafeţe de teren aflate în propietatea Parohiei …. situate pe raza comunei…conform actelor de propietate anexate“.

„Nu este normal să donăm terenurile primite de enoriaşi. Arhiepiscopia Craiova vrea pământul cu titlul gratuit. Eu am încercat să spun că nu sunt de acord cu această decizie, dar am fost ameninţat“, a mai spus un preot din Dolj.

Reprezentanţii Mitropoliei Oltenia au declarat că nu pot oferi în momentul de faţă un punct de vedere cu privire la această situaţie.

Arhiepiscopia Craiova a înfiinţat Asociaţia Agricolă „Iconom“ a fost înfiinţată în anul 2014 în luna mai.


 

Preoţii Din Dolj sunt obligaţi să doneze terenurile aflate în propietate  Arhiepiscopiei Craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite