Adrian Mititelu, eliberat din închisoare. Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu

Patronul FCU Craiova a fost condamnat la 3 ani de închisoare sub acuzaţia de evaziune fiscală şi înşelătorie. Curtea Constituţională a României a decis că patronul FCU  Craiova a fost condamnat nelegal.

 Mititelu a fost trimis în judecată în anul 2016. Procurorii DNA din Craiova au fost cei care l-au acuzat de evaziune fiscală. şi înşelătorie în dosarul transferului jucătorului Mihai Costea. În 2011, acesta fusese vândut la FCSB  pentru 1,1 milioane de euro. 

Transferul a avut loc înainte de dezafilierea Craiovei. Procurorii DNA au considerat vânzarea ilegală întrucât lotul de jucători se afla la data respectivă sub sechestru  din cauza unor datorii către bugetul statului.

În primă instanţă, patronul FCU Craiova 1948 a fost achitat în acest dosar, însă, pe data de 5 noiembrie 2020, Curtea de Apel Craiova a dispus condamnarea acestuia. „În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, au hotărât magistraţii craioveni.

Adrian Mititelu, prin avocaţii săi a formulat numeroase plângeri împotriva sentinţei, ridicând o excepţie de neconstituţionalitate. 

Prima victorie a fost când Curtea Constituţională a României „a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepţie invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020".  

În iunie 2022, Tribunalul Dolj a dispus suspendarea executării pedepsei lui Mititelul, dar Parchetul de pe lângă Curtea de Casaţie a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Dolj.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat definitiv miercuri, 6 iulie 2022, ora 12,30:

„În temeiul art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., raportat la art.460 alin.2 C.p.p., respinge ca nefondată contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Craiova împotriva încheierii din 20 iunie 2022, pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.3845/63/2022, încheiere prin care s-a dispus suspendarea executării sentinţei penale nr.82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj, definitivă prin decizia penală nr.1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, fiind emis de către Tribunalul Dolj mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.97/2019 din 05.11.2020, privind pe Mititelu Adrian- Marin. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 C.p.p. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 06 iulie 2022", se arată pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Adrian Mititelu a susţinut în permanenţă că este nevinovat.

„Mi s-a furat o echipă, mi s-a furat echipa şi tot eu fac puşcărie pentru judecătorii furaţi de alţii. Nu are legătură cu actul de justiţie. E o condamnare a mafiei din justiţie! Are legătură cu tot ce am făcut în aceşti ani din dorinţa de a mi se face dreptate. Am făcut plângeri şi reclamaţii contra unor magistraţi care mi-au încălcat drepturile cu privire la echipa Universitatea Craiova  şi acum am fost executat. Este o execuţie ordinară! Costea a ajuns la Steaua în baza excluderii Craiovei din campionat, nu în baza actului de transfer care nu s-a făcut. Toţi jucătorii au plecat în baza actului de excludere, niciunul nu a plecat în baza niciun act de transfer", a fost declaraţia lui Adrian Mititelu în ziua în care a fost încarcerat.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Rusia a ordonat închiderea conductei prin care România importă petrol din Kazahstan pentru rafinăria Petromidia

Aproape toată ţara, sub avertizare de ploi torenţiale şi vijelii. Cod portocaliu în Bucureşti | HARTĂ

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite