Adrian Glugă candidează pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Glugă este procuror şef la DIICOT-Craiova
Adrian Glugă este procuror şef la DIICOT-Craiova

Şase procurori şi-au anunţat candidatura pentru ocuparea funcţiei de procuror şef în cadrul DIICOT. Postul a rămas vacant după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

În cursa pentru conducerea DIICOT s-au înscris Nicolae Lupulescu, procuror militar şef adjunct secţie în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, din Direcţia Naţională Anticorupţie, Adrian Glugă, procuror şef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror şef în cadrul Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice, de la Structura centrală a DIICOT, Cătălin-Laurenţiu Borcoman, şeful DIICOT Braşov şi Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT Iaşi.

Adrian Glugă a fost numit procuror şef al DIICOT-Craiova printr-o hotărâre din 8 octombrie 2009 a CSM, pe o perioadă de trei ani. În 2010, Adrian Glugă a ocupat pentru o scurtă perioadă de timp funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, numirea fiind făcută prin ordinul procurorului general.

În anul 2012 în luna noiembrie, Adrian Glugă s-a întors pe funcţia de procuror şef în cadrul DIICOT-Craiova.

Procurorul şef din cadrul DIICOT-Craiova a absolvit Facultatea de Drept Nicolae Titulescu, iar în anul 1997 şi-a început cariera de procuror. Adrian Glugă a fost procuror la Parchetul din Segarcea, iar în 2002 a fost transferat la Craiova.

În septembrie 2003, a fost delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar doia ani mai târziu a devenit procuror la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite