VIDEO Vijelia s-a abătut peste Constanţa. Copaci şi stâlpi rupţi, maşini avariate, acoperişuri smulse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acoperiş smuls, stâlp căzut peste o casă
Acoperiş smuls, stâlp căzut peste o casă

Timp de 65 de minute, municipiul Constanţa s-a aflat sub avertizare Cod Portocaliu de vijelie. Zeci de maşini au fost avariate de copacii şi stâlpii căzuţi, iar mai multe clădiri au rămas fără acoperiş.

Câteva zeci de minute vijelia a cuprins oraşul Constanţa. Meteorologii au emis un Cod Portocaliu care a fost transmis cu întârziere către populaţie prin sistemul RO-ALERT.

Sâmbătă, 3 august, Constanţa a intrat sub avetizare de Cod Portocaliu la ora 18.35, avertizare valabilă până la ora 19.30. În acest interval vântul a bătut la rafală cu peste 80 de kilometri pe oră.

După trecerea vijeliei au apărut primele imagini de coşmar: copaci căzuţi peste autoturisme, acoperişuri smulse de vânt, conducte de gaz avariate şi stâlpi de electricitate doborâţi.

Până la această oră, ISU Dobrogea transmite că intervine în mai multe locuri şin oraş, situaţia fiind în continuă monitorizare.

„Detaşamentul Port a intervenit pentru degajarea copacilor căzuti peste 3 maşini, un acoperiş şi o ţeavă de gaz pe strada Nehoiu, zona Poarta 6”, este unul dintremesajele ISU Dobrogea care anunţă intervenţia pompierilor.

O altă intervenţie a pompierilor are loc la Restaurantul Beirut unde acoperişul a fost luat de vânt şi aruncat pe firele electrice. Salvatorii aşteaptă în acest moment ca cei de la ENEL să întrerupă alimentarea cu energie electrică a clădirii.

Vijelie în minicipiul Constanta
Vijelie în minicipiul Constanta
Vijelie în municipiul Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite