VIDEO Victor Ponta, reprezentat de Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea la Constanţa. Premierul şi-a anulat vizita. Tăriceanu a încurcat podurile

0
0

Vizita cu caracter electoral a premierului în judeţul Constanţa a fost anulată de condiţiile meteo nefavorabile. Victor Ponta nu a mai venit să vadă lucrările de la noul Pod de la Agigea pentru că nu a putut să se ridice cu elicopterul de pe aerodromul din Bucureşti.

Cu 4 zile înainte de turul doi de scrutin de la alegerile prezidenţiale de la 16 noiembrie 2014, Victor Ponta, premierul României şi candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, era programat să facă joi, 13 noiembrie, o vizită de lucru la mai multe obiective importante din judeţul Constanţa.

Victor Ponta urma să fie însoţit de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi de vicepremierul Liviu Dragnea. Numai cei doi, Tăriceanu şi Dragnea, au făcut până la urmă deplasarea în judeţul Constanţa.

Tăriceanu a părut mai interesat decât Liviu Dragnea de testele care se fac la Podul de la Agigea. Un reprezentant al constructorului i-a explicat că s-au fpcut deja două tipuri de teste în cursul zilei de marţi. Astăzi s-au făcut alte teste de torsiune cu mai multe camioane aşezate umăr la umăr numai pe o parte. 

Fostul premier i-a întrebat pe constructori de ce are drumul o denivelare şi i s-a răspuns că urmează să fie făcută o echilibrare a hobanelor pe stânga şi pe dreapta după care se face tensionarea finală. Acest lucru este posibil pentru că secţiunea este formată dintr-o placă metalică pe care a fost aşezat un strat de beton, dar structura are suficientă flexibilitate pentru a fi reglată ulterior.

"L-am mai văzut. Ce credeţi că nu am mai trecut pe aici? Acum s-a făcut doar o lucrare amplă de reparaţie şi modernizare şi pot să vă spun că e o lucrare de artă foarte frumoasă şi spectaculoasă. Din câte ştiu aţi făcut şi probele de iluminat. Vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult decât ştiţi voi", a încheiat Călin Popescu Tăriceanu prima parte a conversaţiei sale cu jurnaliştii.

Tăriceanu a încercat, câteva minute mai târziu, să-şi demonstreze în faza reporterilor cunoştinţele inginereşti, dar a scurtat descrierea după primele două fraze. Gafele au început să curgă atunci când s-a gândit să amintească faptul că podul este "parţial nou". Jurnaliştii i-au atras atenţia că avem de a face cu o construcţie nouă, dar el a insistat. "Nu. Este podul hobanat care a existat şi înainte". 

Reprezentanţii mass-media i-au indicat vechiul pod de peste Canalul Dunăre Marea Neagră cunoscut sub numele de Podul de la Agigea, dar Tăriceanu a persistat cu gafele: "Eu am mai mers aici în zonă... Nu aveam cum?" După aproape două minute de fâstâceli, Tăriceanu a fost salvat de vicepremierul Liviu Dragnea care a demonstrat că ştie pe ce pod se află "Este cel mai mare pod hobanat din România. Face legătura între nordul şi sudul Portului Constanţa şi cu varianta ocolitoare a municipiului Constanţa, cu Autostrada A4. E un pod care dincolo de forma lui şi de lungime, fluidizează foarte mult circulaţia în zonă".

Tăriceanu a încurcat podurile de la Agigea

Acesta este programul care fusese stabilit pentru vizita de la Constanţa, însă planificarea a fost decalată de condiţiile meteo ce au împiedicat decolarea elicopterului de la Bucureşti:

-    Ora 10.00 - inaugurare Centrul Pentru Tineret „Ion Creangă“, Zona Metropolitană Constanţa, Comuna Tuzla; participă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepremierul Liviu Dragnea. La eveniment vor fi prezenţi primarii PSD, UNPR, PC, parlamentarii şi preşedinţii de organizaţii PSD, UNPR, PC, PLR, PP-DD, PRM, PR şi ai minorităţilor;-    Ora 11.30-12.30 -  vizită de lucru pod Agigea Port - participă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepremierul Liviu Dragnea. În cadrul acestui eveniment se vor realiza probele de rezistenţă la încărcarea cu 50 de autobasculante.

-    Ora 13.00 - vizita proiect finalizat Faleza din Constanţa; anunţ restaurare Cazino; participă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi vicepremierul Liviu Dragnea;

-    Ora 13.30-14.30 – întâlnirea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi a vicepremierului Liviu Dragnea cu oamenii de afaceri din Constanţa, la Hotel TEN (Colonadelor).

Constanţa. Călin Popescu Tăriceanu şi Radu Mazăre la noul pod de la Agigea

Iată şi imagini cu noul pod filmate cu ajutorul unei drone. Sursa video: Claboo Media.

Vă mai recomandăm:

Victor Ponta vine în Constanţa, însoţit de Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea

Radu Mazăre: „Nu-i bine să luăm noi, PSD-ul, tot - şi preşedinte, şi premier. Sunt extrem de confortabil cu Tăriceanu ca prim-ministru“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri