VIDEO Lanţ uman în faţa Spitalului Judeţean Constanţa. „Medicii şi-au pierdut umanitatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constănţenii au făcut un lanţ uman în faţa Spitalului Judeţean          FOTO: Călin Gavrilaş
Constănţenii au făcut un lanţ uman în faţa Spitalului Judeţean          FOTO: Călin Gavrilaş

Câteva zeci de persoane au protestat sâmbătă, 8 februarie, în faţa Spitalului Judeţean Constanţa faţă de situaţia alarmantă din această unitate medicală.

Protestul din faţa Spitalului Judeţean Constanţa a fost anunţat de câteva zile, atunci când cazul Vioricăi Popa, femeia de 70 de ani care a murit după 16 ore de stat la Unitatea de primiri Urgenţe, a devenit public.

Sâmbătă, 8 februarie, câteva zeci de persoane au realizat un lanţ uman pe Bulevardul Tomis, în faţa Spitalului Judeţean Constanţa.

„Mama mea este bolnavă de 3 ani de cancer. A ales să fie tratată la Cluj-Napoca, după ce a fost diagnosticată aici, în Constanţa. Am ajuns cu ea la Urgenţa din Constanţa, iar timp de 6 ore nu s-a intervenit deloc. Medicul care i-a diagnosticat cancerul a instruit toţi medicii să nu mai trateze pacienta. În urgenţă i s-a spus mamei să plece la Cluj”, spune Georgiana.

De asemenea, femeia arată că medicii constănţeni „şi-au pierdut umanitatea, nu mai ştiu ce este Jurământul lui Hipocrate. Sunt nişte măcelari şi atât”.

La protestul de azi a fost prezent şi Constantin Popa, fiul femeii de70 de ani care a decedat pe 1 februarie la UPU Constanţa, după 16 ore în care a stat pe un scaun.

„Fiecare om care se află aici a avut o experienţă neplăcută în acest Spital.  Este un semnal de alarmă în ceea ce priveşte erorile sistemului medical. Sper ca cineva, acolo sus (nu doar Dumnezeu), să ia măsuri în ceea ce priveşte acest Spital pentru a nu se muşamaliza cazurile de absenteism în medicina de urgenţă”.

O altă persoană prezentă la protestul de azi, a declarat că-şi doreşte ca pacienţii să fie trataţi „ca oameni. Am avut o experienţă neplăcută anul trecut. Am stat foarte multe ore la Urgenţă. Sunt aceleaşi situaţii care se perpetuează, nimic nu se schimbă. Chiar dacă au primit salarii mai mari ei tratează oamenii la fel. Nu vezi feţe zâmbitoare, nu primeşti o vorbă bună. Ar trebui să ne schimbăm mentalitatea să fim mai primitori, mai zâmbitori”.

Lant uman in faţa Spitalului Judeţean Constanţa FOTO Călin Gavrilaş

Pe aceeaşi temă:

Moartea doamnei Popa. Cum sfârşeşti în România lent sub ochii doctorilor de la Urgenţă: „Mama cădea de pe scaun, o mai susţineam eu de umeri“

Filmul celor 16 ore de agonie a femeii care a murit cu zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Versiunea fiului pacientei versus explicaţiile medicilor

Lanţ uman în faţa spitalului din Constanţa după moartea femeii care a murit la urgenţă: „Azi au murit ei. Mâine putem fi noi, copiii noştri, părinţii noştri“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite