VIDEO Garda de Coastă, în alertă. O navă cu 29 refugiaţi din Afganistan a fost recuperată din apropierea coastei româneşti a Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Coastă a reuşit să captureze o ambarcaţiune în care se aflau 29 de transfugi din Afganistan. Refugiaţii spun că barca lor plutea în derivă de aproape o săptămână, după ce a fost abandonată de călăuza din Turcia.

Ofiţerii Gărzii de Coastă au găsit ambarcaţiunea - un pescador turcesc în apropiere de Constanţa. Vasul plutea în derivă.

Când au urcat la bord, poliţiştii de frontieră au avut surpriza să găsească opt copii, patru femei şi 17 bărbaţi. Toţi transfugii spun că au plecat din Afganistan şi au călătorit pe jos prin Turcia. Ei au găsit o călăuză turcă şi au reuşit să plece pe Marea Neagră.

Călăuza le-a luat însă banii şi i-a părăsit în apropierea coastelor româneşti. Refugiaţii spun că au petrecut astfel aproape o săptămână pe mare. Astazi ei au cerut ajutorul Gărzii de Coastă şi au fost aduşi la mal.

13 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale şi 11 au ajuns la spital cu stări febrile.

Sâmbătă seara, adulţii au fost audiaţi cu privire la traseul şi intenţiilor lor, urmând ca duminică dimineaţă să fie trimişi la Centrul de Refugiaţi de la Galaţi. 

Poliţiştii de frontieră constănţeni nu au oferit detalii suplimentare despre acest caz şi despre eventualele măsuri penale care vor fi luate asupra refugiaţilor. 

Acesta este al patrulea caz de refugiaţi prinşi pe mare în ultimele cinci luni. Dacă în cazurile anterioare predominau sirienii, acum avem de a face cu cetăţeni din Afganistan care îşi caută liniştea şi libertatea în România.


Vă mai recomandăm:

Sirieni prinşi la graniţa cu Bulgaria. Le erau călăuze un român şi un bulgar

Braconieri turci prinşi cu focuri de armă, pe Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite