Vânt puternic la Marea Neagră: porturi închise şi decoraţiuni pascale dărâmate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua zi de Paşti, vântul puternic a închis porturile de la Marea Neagră şi a dărâmat decoraţiunile pascale din municipiul Constanţa.

Vântul puternic care bate la malul Mării Negre a determinat autorităţile portuare să ia decizia închiderii porturile maritime. Astfel, în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia, manevrele de operare a navelor au fost suspendate începând din dimineaţa zilei de luni, 17 aprilie. Căpitănia Portului Constanţa indică o forţă a vântului de gradele 4-5 pe Scala Beaufort la mal şi de gradul 7 în larg, cu valuri care depăşesc 5 metri.

În municipiul Constanţa, vântul a dărâmat decoraţiunile pascale. Ouăle de Paşti amplasate de edii în sensurile giratorii din intersecţii au fost puse la pământ, semn că nu erau deloc fixate corespunzător condiţiilor climaterice din Constanţa, în care vântul este o prezenţă constantă.

„Ouăle pot provoca accidente de circulaţie, rănirea unor persoane, avarierea unor maşini. Avizele de la Urbanism unde sunt?”, întreabă activiştii de la Baricada Verde, care au surprins imaginile cu decoraţiunile căzute în afara sensului giratoriu, pe carosabil, pe benzile de circulaţie. După o oră de la postarea fotografiilor pe contul Baricada Verde, un muncitor a venit să le ridice şi să le fixeze mai bine. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod galben pentru jumătate din Dobrogea, mai exact în judeţul Tulcea, unde vântul intensificat suflă în rafale cu o viteză de până la 65 kilometri la oră. Şi judeţele limitrofe se află sub aceeaşi atenţionare de vreme rea.

Prognoza meteo prevede că în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 litri pe metrul pătrat şi izolat 30 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În regiunile extracarpatice vremea se va răci accentuat devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50-55 km/h. 

Pe aceeaşi temă: 

Ecologiştii contra Arhiepiscopia Tomisului. Activiştii vor să împiedice construirea unei biserici pe spaţiul de joacă din Tomis III

Constănţenii ecologişti fac baricadă verde faţă de proiectele de ciuntire a spaţiului verde. Peste 100 de oameni au cerut protejarea parcurilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite