Vaccinarea a dublat numărul rezervărilor pe litoral. „Românii au încredere în 2021“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa destinatii.eu
Sursa destinatii.eu

Investitorii din turism consideră că recent lansata campanie de vaccinare anti Covis-19 are un impact pozitiv asupra rezervărilor de vacanţe pe litoralul românesc. Numărul acestora s-a dublat în ianuarie 2021 faţă de noiembrie 2020.

„Încrederea românilor că 2021 este anul revenirii la o viaţă cât mai apropiată de ritmul normal de dinaintea pandemiei generate de coronavirus, sentiment stimulat de recentul debut al campaniei de vaccinare, se reflectă în numărul rezervărilor de sejururi pe litoralul românesc pentru sezonul estival viitor“, transmit reprezentanţii site-ului litoralulromanesc.ro, portalul care promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de la Marea Neagră. 

Astfel, de la începutul lunii ianuarie 2021, peste 14.000 de români au achiziţionat pachete turistice în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o dublare faţă de luna noiembrie 2020, potrivit datelor comunicate de Litoralulromanesc.ro.

„Optimismului generat de startul şi derularea în bune condiţii a campaniei naţionale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanţe. Mulţi îşi fac deja planurile pentru concediul de vară şi îşi rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie - o lună încă a incertitudinilor în privinţa evoluţiei pandemiei şi a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, afirmă Ionuţ Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Mamaia este în continuare preferata românilor pentru sejururi la Marea Neagră, urmată de Eforie Nord. Preţul mediu al unui sejur achiziţionat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Au fost şi români dispuşi să aloce bugete mai mari pentru vacanţa la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopţi, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.

Printre cele mai solicitate unităţi de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive şi cele care pun la dispoziţie facilităţi pentru familiile cu copii.

„În perioada analizată, observăm o creştere a cererii pentru pachetele all inclusive, interesul datorându-se reducerilor de până la 49% acordate prin programul Înscrieri Timpurii. În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiştilor noştri cu o asigurare storno care include protecţia în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno“, precizează Ionuţ Nedea.

Reprezentanţii Litoralulromanesc.ro se aşteaptă în vară la o revenire a turiştilor în destinaţie, în condiţiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care şi-au făcut vacanţele la Marea Neagră ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Litoralulromanesc.ro este principalul tour-operator pentru vacanţele de pe malul românesc al Mării Negre. Portalul este deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, şi este cel mai mare vânzător de vacanţe în staţiunile româneşti de la Marea Neagră. 

Pe aceeaşi temă: 

All inclusive de la 115 lei/zi pe litoralul românesc. Care este staţiunea cu cele mai mici preţuri şi cât costă cazarea la Mamaia 

Plajele din Mamaia s-au extins cu 30 de hectare. „Milioane de metri cubi de nisip nou, pe litoral” FOTO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite