Vacanţe mai ieftine cu 10 procente pe litoralul românesc din 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care vor merge în vara anului viitor în vacanţă pe litoralul românesc şi rezervă sejururile până la 31 ianuarie vor beneficia de reduceri de 10-20% faţă de pachetele cumpărate anul trecut în aceeaşi perioadă.

Turoperatorul Litoralulromanesc.ro, prin intermediul căruia ajung cei mai mulţi români în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, anunţă faptul că românii care vor merge în vara anului viitor în vacanţă pe litoralul românesc şi rezervă sejururile până la 31 ianuarie vor beneficia de reduceri de 10-20% faţă de pachetele cumpărate anul trecut în aceeaşi perioadă, care, la rândul lor, aveau tarife reduse prin programul Early Booking.

“Oricum, cei care îşi cumpărau vacanţe la mare cu jumătate de an înainte, prin programul Înscrieri Timpurii, au beneficiat în fiecare an de discounturi mari, însă, pentru sezonul următor se vor aplica extra-reduceri. În contextul anului dificil şi al problemelor financiare cu care s-au confruntat mulţi români, operatorii din turismul de pe litoral s-au gândit să vină în întâmpinarea turiştilor cu pachete şi mai accesibile decât în anii trecuţi”, a declarat Ionuţ Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.  

Cei care vor cumpăra sejururi după deschiderea sezonului estival nu vor beneficia de aceste reduceri şi vor achiziţiona vacanţele la tarifele din acest an. 

Potrivit bilanţului făcut la finalul sezonului estival de Litoralulromanesc.ro, în această vară un sejur la Marea Neagră a costat, în medie, 471 de euro, valoare similară cu cea de anul trecut. Studiul a fost realizat pe un număr de 160.000 de persoane, practic toţi turiştii care au ajuns la mare în acest sezon prin intermediul Litoralulromanesc.ro. Aceştia, cu 20% mai puţini în comparaţie cu anul trecut, au rezervat vacanţe în valoare de 25 de milioane de euro. Durata medie a sejurului în acest an a fost 5,3 zile în acest an, faţă de 5,1 zile anul trecut.

Cei mai mulţi turişti au venit din Bucuresti (38,11%), pe locurile următoare situându-se judeţele Timis (5,24% din numărul total de turişti), Iaşi (5,11%), Prahova (4,52%) Cluj (4,42%), Braşov (4,32%), Argeş (2,9%), Bacău (2,18%), Galaţi (2,06%) şi Dâmboviţa (1,88%).

"Este interesant faptul că, anul acesta, pe locul 16 găsim Constanţa ca fiind judeţul din care turiştii au făcut rezervări. Există două explicaţii: în primul rând, unii turişti au făcut rezervări last minute (direct din destinaţie) şi, poate, din cauza pandemiei, un număr mic de constănţeni, care n-au mai plecat în vacanţe externe, au ales să-şi petreacă câteva zile în hotelurile româneşti de la Marea Neagră", a menţionat Ionuţ Nedea.

Cea mai căutată staţiune de pe litoral a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costineşti şi Eforie Sud. 

"Cu 15 ani în urmă, când am început să vindem vacanţe la mare, Neptunul era cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc, ca un efect al faptului că, înainte de 1989, fusese destinaţia favorită de la mare a cuplului Ceauşescu şi era foarte îngrijită pe atunci. Ulterior, a coborât la coada clasamentului, motivul fiind lipsa investiţiilor care a dus la degradarea staţiunii şi, implicit, i-a determinat pe turişti să evite Neptun. Dar, după ce în ultimii ani s-a investit în mai multe hoteluri, constatăm o urcare în clasament a acestei staţiuni", a mai spus Ionuţ Nedea. 

În cei 15 ani de activitate, turoperatorul Litoralulromanesc.ro a organizat vacanţe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turişti care au rezervat peste 4 milioane de nopţi de cazare. Peste trei sferturi dintre turiştii care au mers în vacanţă cu Litoralulromanesc.ro într-un an au revenit şi în sezonul următor. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

România vs. Croaţia: „Mizerie, bişniţari cu cefele late, fete care merg în urma lor ca nişte căţei şi manele până dimineaţa”

Vacanţele pe litoral se ieftinesc. Cu cât scade preţul unui sejur la mare şi de când

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite