Unchiul copilului umilit şi bătut de Moş Nicolae, despre incident: „Nu l-a lovit aşa tare, i-a dat peste pulpa piciorului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copil lovit de un bărbat deghizat în Moş Nicolae                                        FOTO Captură Video
Copil lovit de un bărbat deghizat în Moş Nicolae                                        FOTO Captură Video

Cazul copilului de 5 ani bătut şi ameninţat de un bărbat deghizat în Moş Crăciun este departe de a fi soluţionat. În timp ce Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Poliţia au deschis anchete, rudele se solidarizează cu mama care a crezut că-i dă copilului o „lecţie”.

Miercuri, 6 decembrie, tatăl copilului umilit şi bătut de un bărbat deghizat în Moş Nicolae, a primit un filmuleţ cu agresiunea la care a fost supus fiul său. Filmul i-a fost trimis chiar de mama copilului de 5 ani.

Tatăl, care trăieşte în sudul Italiei, a alertat imediat Direcţia pentru Protecţia Copilului Constanţa, el fiind originar din Tuzla. Autorităţile constănţene au transmis sesizarea la Bistriţa, iar de acolo s-a început verificarea cazului.

Fratele mamei şi al bărbatului care a fost deghizat în Moş Nicolae a postat vineri seara un mesaj pe Facebook prin care sare în apărarea surorii sale: „Fraţilor e un copil maltratat, băgaţi-o pe Mama în puşcărie şi daţi dreptate la un nenorocit de aşa-zis Tată ce a ştiut să... şi atât, timp de cinci ani”.

Contactat de reporterii Adevărul, bărbatul a declarat că „băiatul este mai energic, dacă trece pe lângă tine şi nu te loveşte, nu-i sănătos. Sora mea şi-a zis să-i dea o lecţie cu Moşul, să fie cuminte acasă şi la grădiniţă: «Dacă nu eşti cuminte, vine Moşul!»”.

Tony Spumă

        Unchiul copilului agresat de un bărbat deghizat în Moş Nicolae  FOTO Facebook Tony Spuma

Bărbatul recunoaşte totuşi că fratele lui „a exagerat când i-a dat cu bâta peste picior. Eu i-am spus, nu sunt de acord cu chestia asta că l-ai lovit. Că ai dat cu ea de pământ, e altă mâncare de peşte, dar că i-ai dat peste picior, nu. A zis: «M-a luat valul şi nu mi-am dat seama că am făcut prostia asta>>”.

În apărarea surorii sale, unchiul copilului ne-a explicat că în zona unde locuieşte aceasta, Bistriţa Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, „moşul vine şi cu bota şi cu daruri”. Apoi a completat, referitor la lovituri, că băiatul de 5 ani nu a fost lovit aşa tare de unchiul său. „Nu l-a lovit aşa tare, i-a dat peste pulpa piciorului, nu peste genunchi să zici că l-ai lovit la un os”.

Tot fratele mamei, a spus că probabilitatea de a rămâne copilul cu traume nu există. Iar, pentru a întări lucrul acesta s-a dat exemplu pe el însuşi. „Copilul rămâne cu traume…las că nici la mine nu au fost traume. Şi la mine venea Moşul când am fost mic, prima dată mă punea să zic rugăciunile şi dacă nu le ştiam, prima dată îmi dădea câteva bote şi apoi ziceam rugăciunile.”

După incidentul de miercuri, Tony spune că tatăl copilului a sunat-o pe femeia şi a ameninţat-o că-i ia băiatul. „Nu se poate lua aşa uşor un copil. Decât să i-l dea lui, mai bine să ajungă la Protecţia Copilului, să-l bage la orfelinat, că e mai bine. Cei de la Protecţia Copilului i-au asigurat (pe mama şi bunica n.n.) că copilul nu-l iau. Primul să ridice piatra care nu dă într-un copil”, a conchis bărbatul.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Copil de 5 ani, lovit de un bărbat îmbrăcat în Moş Nicolae. Mama acceptă totul, în timp ce băiatul plânge în hohote

Mama copilului umilit de bărbatul deghizat în Moş Nicolae: „Am crezut că e bine ce fac. Am exagerat, copilul e sufletul meu“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite