Un plic trimis din București a ajuns la Mangalia după șase luni. Poșta l-a dus inițial în Mongolia

0
Publicat:

Un plic ce conținea o carte a făcut șase luni de la București la Mangalia deoarece poșta l-a trimis mai întâi în Mongolia, adică la mii de kilometri distanță față de destinatar.

Plicul era „prioritar” FOTO: Mihai Iovănel
Plicul era „prioritar” FOTO: Mihai Iovănel

Deși distanța dintre București și Mangalia este de doar 260 de kilometri și se poate parcurge în câteva ore, poșta a reușit performanța de a duce un colet din capitală la malul mării în șase luni. Explicația acestui termen foarte lung este inscripționată chiar pe plic: coletul a ajuns, mai întâi, în Mongolia, adică la peste 5.700 de kilometri depărate de destinatar.

Coletul conținea volumul „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Chiar ea este cea care a trimis prin poștă cartea către o persoană din Mangalia.

Un volumaș din Rousseau, trimis de la București în iulie, ajuns de sfîntul Crăciun. Trimis la Mangalia, interceptat în Mongolia. Așa se întîmplă în istoria ideilor. Ajung missent pe cine știe unde, și apoi ne mirăm”, spune Veronica Lazăr pe contul său de Facebook.

Livrare în 21 de zile în același oraș

Cititorii „Adevărul” au mai semnalat întârzieri în livrarea unor scrisori. De exemplu, în anul 2019, Dumitru sesiza faptul că o scrisoare recomandată a făcut 21 de zile între două oficii poştale din acelaşi oraş.

Pe 3 mai 2019, Dumitru a primit o scrisoare recomandată expediată în data de 12 aprilie. Scrisoarea a fost trimisă din acelaşi oraş în care locuieşte destinatarul, Constanţa.

Mai concret, pe faţa plicului, unde este scrisă adresa mea ca destinatar, apar 3 ştampile, probabil de la Oficiul Poştal numărul 1 din Constanţa (nu se vede bine numărul oficiului). Data se vede bine însă: scrie 12.04.2019 12. O ştampilă este aplicată pe partea goală a plicului, iar celelalte 2 pe timbre”, spune constănţeanul.

Pe cealaltă parte a plicului este o altă ştampilă, cea a zilei în care scrisoarea a ajuns la destinatar, 3 mai 2019.

Cetăţeanul spune că nu a avut de suferit din cauza acestei întârzieri, dar că situaţia nu este una firească, mai ales că plicul a fost expediat din acelaşi oraş cu locul destinaţiei sale. În consecinţă, omul a transmis o sesizare pe adresa Poştei Române în care solicită să i se explice „această performanţă a Poştei Române”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite