Ucigaşul care a îngrozit Cernavodă, condamnat. Cât va sta după gratii asasinul unei profesoare

0
Publicat:

Tribunalul Constanţa a pronunțat miercuri sentința în cazul crimei comise în luna aprilie 2021, la Cernavodă. Atunci, un bărbat a omorât şi jefuit o profesoară. El va sta după gratii 27 de ani şi patru luni.

Criminalul din Cernavodă a fost capturat la scurt timp după comiterea faptei FOTO Adevărul
Criminalul din Cernavodă a fost capturat la scurt timp după comiterea faptei FOTO Adevărul

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, anunță Agerpres.

În acest dosar, judecătorii au contopit pedeapsa de 25 de ani de detenţie pentru omor cu cea de 7 ani de închisoare pentru tâlhărie în cea mai grea, aceea de 25 de ani, la care au adăugat o treime din pedeapsa de 7 ani.

"Condamnă pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 25 ani (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). (...) Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani închisoare la care se adaugă 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 7 ani închisoare), urmând ca inculpatul Hărăbor Romică Cosmin să execute în final pedeapsa de 27 (douăzeci şi şapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare. (...) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022", se arată în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Constanţa.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în aprilie 2021, bărbatul a ucis-o pe Cristina Pălu, profesoară la Medgidia, el fiind cel care îi montase termopanele de la locuinţă şi uşa de la intrare în apartament, la Cernavodă. El a vrut să îi fure cheile de intrare pentru ca apoi să intre în locuinţă când victima nu se afla acasă ca să îi sustragă diverse bunuri.

Ce pretext a folosit criminalul

Bărbatul a sunat-o pe femeie, pretextând că doreşte să mai verifice ceva la ea în apartament, iar victima l-a primit. În momentul în care a văzut că bărbatul încearcă să îi fure cheile de la apartament, femeia a început să ţipe. Atunci a imobilizat-o, i-a pus un căluş în gură ca să nu poată ţipa şi a strangulat-o cu o chingă folosită pentru prinderea bagajelor la maşină şi apoi a abandonat-o, lăsând-o cu mâinile legate.

Procurorii au precizat că bărbatul a furat suma de 500 de lei, telefonul mobil şi mai multe carduri bancare aflate în poşeta victimei.

Ucigaşul a fost găsit, la scurt timp, de o patrulă de poliţie în apropiere de localitatea Deleni. Se simțea rău și a declarat că a înghiţit otravă de şobolani şi antigel. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a stat câteva ore pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit a fost dus la audieri. Ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, după care a fost arestat preventiv.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit după ce sora ei a sunat la 112 pentru că nu mai reuşise să o contacteze. Un echipaj de pompieri a intrat în locuinţă şi a găsit-o pe femeie decedată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite