Tunelul din Gara Constanţa, finalizat. Călătorii vor căra bagajele pe scări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tunelul din Gara Constanţa                                                    FOTO: CFR Infrastructură
Tunelul din Gara Constanţa                                                    FOTO: CFR Infrastructură

Tunelul pietonal asigură accesul călătorilor la liniile 2, 3 şi 4 din Gara Constanţa. CFR Infrastructură anunţă că se vor monta şi platforme elevatoare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Tunelul din Gara Constanţa a fost redeschis traficului pietonal. Anunţul a fost făcut luni, 15 iunie, de cei de la CFR Infrastructură.

„Tunelul pietonal din Gara Constanţa, care asigură legătura între peronul principal al staţiei şi liniile 2, 3 şi 4, a fost redeschis, în această dimineaţă, pentru accesul publicului călător. De asemenea, au fost finalizate în proporţie de 100% şi lucrările de infrastructură şi suprastructură la liniile 1 (741 m) şi 2 (666 m), fiind deja montată şina şi traversele pe întreaga lungime a celor două linii”, spun reprezentanţii CFR Infrastructură.

În acest moment, în Gara Constanţa se mai execută lucrări de balastare, buraj, stabilizare şi profilare mecanizată la liniile 1 şi 2, după care constructorul va monta şi pune în funcţiune cele trei platforme elevatoare, pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, la fiecare scară de acces în tunel.

„Menţionăm faptul pe toată lungimea tunelului, inclusiv pe scările de acces, a fost montat pavajul special tactil pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a persoanelor cu dizabilităţi”, adaugă CFR Infrastructură.

Cu toate acestea, călătorii se plâng că trebuie să urce şi să coboare scările tunelului cu bagajele în mână deoarece nimeni nu s-a gândit să-l doteze cu scări rulante sau cu lift.

Programul de reparaţii din Gara Constanţa, la tunelul pietonal şi la liniile 1,2,3 şi 4, a fost demarat de Sucursala Regională CF Constanţa anul trecut în luna octombrie, valoarea investiţiei fiind de 10,4 milioane de lei, din fonduri de la Bugetul de Stat.

Lucrările sunt executate de SC WIEBE ROMÂNIA şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare, a serviciilor publice oferite călătorilor şi crearea condiţiilor specifice de acces şi de deplasare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Tunel gara Constanţa FOTOCFR Infrastructură

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cât de dificil este accesul pe peroanele Gării Constanţa. „Avem impertinenţa de a crede că o gară e pentru călători”

Lucrări de reparaţii în Gara Constanţa. Tunelul pietonal este aproape finalizat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite