Tragedie la Constanța: un polițist abia ieșit de pe băncile școlii, găsit împușcat în mașina de serviciu, în Cumpăna UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un polițist în vârstă de 22 de ani a fost găsit mort de colegul său, care urma să îl schimbe din tură: anchetatorii cred că agentul s-a sinucis cu arma din dotare. 

Polițistul s-a împușcat în mașină sursa foto Polțtia Română
Polițistul s-a împușcat în mașină sursa foto Polțtia Română

UPDATE:

Apropiații agentului de poliție Remus Stângă cred că acesta și-ar fi pus capăt zilelor din cauza banilor. Aceștia povestesc că acesta ar fi avut patima jocurilor de noroc și ar avut fi datoriilor mari, de aproximativ 90.000 de lei, sumă pe care o împrumutase de la cunoscuți și nu mai reușise să o restituie.

Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța spune însă că agentul dorea să se transfere în Vâlcea, acolo unde locuiau părinții săi, pentru că nu se descurca cu banii, însă nu i s-a permis să facă acest lucru.

„Am tot spus că tinerii agenți se chinuie și le este foarte greu și să nu se mai facă aceste repartizări la sute de kilometri distanță de casă. Nu știu sigur dacă a făcut raport să se transfere dar așa am înțeles, că era foarte supărat. Este o situație extrem de dificilă, părinții săi sunt bolnavi, ca să li se anunțe decesul fiului s-au dus polițiștii la ușa lor însoțiți de un echipaj de la Ambulanță”, a precizat Avasilcai. 

În momentul în care a fost găsit, pe un câmp din Cumpăna, tânărul se află în mașina de serviciu cu portierele blocate. Colegii săi au fost nevoit să spargă geamul că să deschidă mașina, spun surse din anchetă.

El se prezentase joi la serviciu, spusese că merge să ducă o citație, ca nu fie nevoie să nu îl mai însoțească alt coleg, după care și-a pus în practică funestul plan. Arma pe care a folosit-o era un pistol de 9 milimetri calibru, pistolul din dotare. 

Procurorii constănțeni au deschis o anchetă de ucidere din culpă în acest caz. Tânărul de 22 de ani, de loc din județul Vâlcea, absolvise școala de agenți de poliție în luna aprilie a acestui an și fusese repartizat la IPJ Constanța, la postul de poliție din Cumpăna. 

Joi, acesta urma să iasă din tură seară, însă nu a mai apărut la postul de Poliție. Colegul care trebuia să îl înlocuiască l-a căutat peste tot și l-a găsit abia la ora 20.30. Tânărul de 22 de ani se află în mașina de serviciu, împușcat în cap, la ieșire din localitatea Cumpăna, spre câmp, într-o zonă izolată. Agentul care l-a găsit și-a anunțat imediat superiorii. 

„Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând  să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

Deși la acest moment principala variantă a anchetatorilor este că tânărul s-a sinucis, nu se știe care este motivul pentru care ar fi recurs la acest gest. 

Tot joi, un polițist de 47 de ani din Botoșani și-a pus capăt zilelor în același mod: s-a împușcat în fața mormântului fiicei sale, Andreea. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite