Studenţii de la Facultatea de Autovehicule Rutiere pot învăţa să conducă pe simulatorul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulatorul de conducere, testat de studenţii care au lucrat la el
Simulatorul de conducere, testat de studenţii care au lucrat la el

Anul şi prototipul. Aşa se poate caracteriza activitatea Specializării Autovehicule Rutiere a Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

An de an, studenţii de aici, sub oblăduirea prof. Laurenţiu Manea, au venit cu noi idei şi noi proiecte care ar putea revoluţiona industria automobilistică. La 10 ani de la înfiinţare, studenţii de la Autovehicule Rutiere mai uimesc odată: proiectul Simulatorul de Conducere. Este un vehicul marca Lăstun, recondiţionat în anii 2001 - 2002 de către studenţi în cadrul unui concurs, în momentul în care s-a închis uzina care îl producea. De atunci a rămas în laborator. „Se poate spune că am construit laboratorul în jurul lui“, povesteşte prof. Manea.



„Este un vehicul real, care funcţionează pe o şosea virtuală. Două role, realizate dintr-un material special, care imită şoseaua, iar în loc de volan este un sistem special, conectat la un calculator şi care seamănă cu un joc video“, explică prof. Manea. Ba chiar, în funcţie de drum, vehiculul îşi schimbă poziţia: se înclină spre dreapta sau stânga la viraje şi chiar se ridică de spate sau de bord la urcarea sau coborârea pantelor.

Proiectul a fost realizat numai din contribuţiile studenţilor, fără spirjin din exterior. Cu un minimum de investiţie, simulatorul ar putea devebi de un real ajutor firmelor de şcoli de şoferi sau universităţilor pentru pregătirea prealabilă a elevilor şi studenţilor, înainte de a intra în traficul real.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite