Sezonul târgurilor pe litoral. Artizanat şi produse tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Vama Veche se deschide un târg de produse handmade, iar la Năvodari, are loc o demonstraţie în aer liber a culturii romani. La Constanţa, producători din ţară aduc preparate culinare după reţete tradiţionale.

La Vama Veche, lângă pista de biciclete, în perioada 22 - 24 iulie are loc Târgul handmade „La vie en rose event”. Tineri artişti expun spre vânzare lucrări de pictură pe pânză şi sticlă, bijuterii, articole vestimentare, accesorii, jucării, obiecte decorative. În utima zi a evenimentului va avea loc o tombolă. Târgul este deschis între orele 10.00 şi 21.00.

La Năvodari, Zilele Romano ButiQ

Până pe data de 28 iulie, între orele 16.00 și 22.00, la Teatrul de Vară Năvodari au loc Zilele Romano ButiQ, cu ateliere de meșteșugari în aer liber, obiecte manufacturate din toate timpurile, muzică și dansuri autentice, port tradițional, expoziție de fotografie, concursuri - totul cu intrare liberă.

Piaţa ţărănească, la Constanţa


Până duminică, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, găseşti bunătăţi pregătite după vechi reţete de familie şi obiecte meşteşugăreşti fabricate cu îndemânare de producători şi meşteri populari din Piteşti, Harghita, Constanţa, Braşov, Bucureşti, Mărginimea Sibiului, Sălaj, Bihor.

Producătorii au adus la Constanţa caşcavel de la Bran sau Stoeneşti, brânză în coajă de brad, urdă dulce şi sărată, brânză cu busuioc şi pătrunjel. Tot din zona Bran Moeciu, producătorii au adus pastramă de oaie, de berbecuţ şi vită, dar şi cârnaţi cruzi sau afumaţi şi  pâine de casă ardelenească.

Turta dulce, produsele apicole de la Cumpăna, vinul din Prahova  şi pălinca de Salaj întregesc oferta. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite