Şeful de la Rutieră, avansat la comanda Poliţiei Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adjunctul Adrian Rapotan şi şeful Constantin Dancu FOTO Adevărul Constanţa
Adjunctul Adrian Rapotan şi şeful Constantin Dancu FOTO Adevărul Constanţa

Comisarul-şef Constantin Dancu a fost împuternicit de conducerea Poliţiei Române la şefia Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa.

Chestorul de poliţie Oprea Florea, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Rutiere, a sosit luni, 8 aprilie, la Constanţa, pentru a-l instala în funcţie pe noul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană.

Chestorul a dat citire ordinului ministrului Afacerilor Interne, de numire a comisarului-şef de poliţie Constantin Dancu şef al inspectoratului. Dancu a îndeplinit până la această dată funcţia de şef al Serviciului Rutier Constanţa.

Ordinul de numire a fost citit în prezenţa comisarului-şef Camil Manea - adjunctul şefului I.P.J. Constanţa, dar şi a şefilor de poliţii municipale, şefilor de poliţii rurale, şefilor de servicii şi a altor cadre cu funcţii de responsabilitate. Fostul şef interimar al IPJ Constanţa, comisarul-şef Adrian Rapotan, rămâne pe postul de adjunct.

Chestorul de poliţie Oprea Florea a cerut poliţiştilor să depună eforturi sporite pentru a creşte gradul de siguranţă a cetăţeanului. Florea a trasat noii comenzi I.P.J. Constanţa sarcina de a consolida parteneriatul cu celelalte structuri M.A.I. şi agenţii de aplicare a legii.

Adjunctul şefului Poliţiei Române şi-a manifestat „încrederea deplină“ în poliţiştii Constanţei, menţionând că aşteaptă de la ei „rezultate remarcabile“ în ordinea şi siguranţa publică.

La şefia Poliţiei Rutiere Constanţa a fost desemnat un nou şef, în locul lui Dancu. Subcomisarul de poliţie Ciprian Sobaru a fost împuternicit pentru o perioadă de 6 luni, să îndeplinească atribuţiunile funcţiei de şef al Serviciului Rutier Constanţa. Sobaru a activat cu preponderenţă în cadrul Serviciului Rutier, iar din anul 2008 a fost şef al Biroului Rutier Constanţa.

Adjunctul lui Dancu, comisarul-şef Tudorel Dogaru, va concura la şefia Serviciului de Acţiuni Speciale Constanţa, post pe care l-a ocupat până anul trecut comisarul-şef Emanoil Moraru. Acesta din urmă a trecut în rezervă, retragerea lui din activitate fiind însoţită de un scandal mediatic internaţional. Fotografii cu şeful mascaţilor distrându-se la antrenament, în costumul lui Adam, au fost date presei de subalterni de-ai săi care au fost concediaţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite