Salvamarii din Mamaia și Constanța, bilanțul verii 2022. Peste 1.400 de intervenții, toate victimele au fost salvate

0
0

Peste 100 de salvamari s-au asigurat în fiecare zi că turiștii care au venit pe litoral, în Mamaia și Constanța, sunt în siguranță. În acest sezon estival nicio persoană nu a murit înecată aici.

Salvamarii au intervenit în 1.400 de cazuri FOTO: Primăria Constanța
Salvamarii au intervenit în 1.400 de cazuri FOTO: Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța anunță că anul acesta a fost sezon estival fără pierderi de vieți omenești în Constanța și Mamaia.  

Peste 1.400 de persoane au avut nevoie în această vară de intervenția salvamarilor constănțeni, arată raportul realizat la final de sezon de Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

„Sezonul a fost unul greu, cu sute de intervenții și salvări dar fără pierderi de vieți omenești. Salvamarii au depus toate eforturile pentru ca sezonul estival să decurgă fără evenimente neplăcute atât pentru constănțeni, cât și pentru turiștii aflați pe litoral”, transmite Primăria Constanța.

Anul acesta, peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor au lucrat la capacitate maximă și au vegheat plajele din Constanța și Mamaia. 

Serviciul de salvare acvatică - salvamar și de prim ajutor pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia se desfășoară în baza contractului încheiat de Primăria Municipiului Constanța cu ANSPSR.

În perioada de extrasezon, 10 salvamari vor supraveghea plajele din Constanța și Mamaia și vor interveni în situațiile de urgență. 

Sute de salvamari pe litoral

Pe 1 iunie a început activitatea efectivă a celor 100 de salvamari coordonați de Gabriel Culea. Prima lor grijă, înainte de venirea masivă a turiștilor, a fost să monteze balizele în larg, la 1,5 metri adâncime, apoi au trecut la reamenajarea şi amplasarea foişoarelor de observaţie. 

„Avem tot ce ne trebuie, din punct de vedere al dotărilor. Avem echipamente de intervenţie rapidă (skijeturi, bărci cu motor), caiace, catamarane, staţii de emisie recepţie, portavoce”, spunea şeful salvamarilor din Mamaia la începutul sezonului.

În staţiunile din sudul litoralului, cele care aparţin de municipiul Mangalia (Olimp, Neptun, Venus, Jupiter, Saturn, Cap Aurora) au fost 95 de salvamari, inclusiv trei şefi coordonatori, un medic, trei asistente medicale şi trei persoane calificate în acordarea de prim-ajutor, fără statut de asistent. De asemenea, au fost amenajate trei puncte de prim-ajutor: Mangalia, Neptun, Venus. 

Staţiunea Tineretului – Costineşti – a beneficiat de serviciile a 24 de salvamari grupaţi în opt puncte de intervenţie, iar pe plajele din Eforie au patrulat aproximativ 80 de slavamari.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite