România a deschis consulat onorific în Madagascar. După câteva luni, Radu Mazăre a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români în Madagascar în faţa consulatului FOTO Facebook Marcel Şaitiş
Români în Madagascar în faţa consulatului FOTO Facebook Marcel Şaitiş

În luna martie, România a deschis consulat onorific în Madagascar. „De acuma începe coşmarul lui Radu Mazăre“, au spus localnicii.

Marcel Şaitiş, preot misionar în Madagascar, a făcut public pe pagina de Facebook faptul că ţara noastră a deschis în Madagascar un consulat onorific.

În imaginile postate sunt excelenţele lor ambasadorul României în Africa de Sud, Marius Boranescu şi consulul Lăcrămioara Toader şi o parte din echipa misionară românească Joy4Madagascar din Antsirabe.

Radu Mazăre a fugit din ţară în decembrie 2017, părăsind România cu cursă aeriană care a avut destinaţia Paris. Fostul primar al Constanţei, aflat sub control judiciar, nu s-a prezentat, în 30 decembrie, pentru a semna în graficul de prezenţă. El a transmis Poliţiei că a plecat în Madagascar, unde cere azil politic.

Într-o scrisoare transmisă prin avocaţii săi, Radu Mazăre îşi motivează plecarea prin faptul că ar fi ţinta statului paralel şi că n-ar beneficia în ţară de o justiţie independentă, motiv pentru care cere azil politic în Madagascar. Mazăre susţine că va reveni doar când va exista o justiţie reală.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost reţinut de autorităţile din Madagascar. În urmă cu doar câteva zile acesta a fost condamnat la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare de Curtea Supremă în dosarul „Polaris”. Acum se află în custodia autorităţilor din Madagascar.

Pe aceeaşi temă: 

Motivele pentru care Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, nu este pe site-ul Poliţiei Române la capitolul „persoane urmărite”

Lista terenurilor furate de Mazăre şi de complicii săi. Ce trebuie să recupereze ministerul lui Orlando Teodorovici

Efectul „Mazăre-Constantinescu“ asupra Constanţei. Ce spun statisticile despre declinul unuia dintre marile oraşe ale ţării

.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite