Retroparada primăverii: maşini de epocă, expuse în Piaţa Ovidiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retroparada maşinilor istorice se va desfăşura sâmbătă, 21 aprilie. Aproximativ 50 de automobile pot fi admirate în Piaţa Ovidiu din Constanţa, dar şi în paradă prin staţiunea Mamaia.

Evenimentul organizat de Retromobil Club România-Filiala Constanţa se va desfăşura sâmbătă, 21 aprilie. De la ora 12.00, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, aproximativ 50 de maşini de epocă vor putea fi admirate de vizitatori. Aici vor avea loc şi diferite concursuri interactive.

De la ora 15.00 urmează parada maşinilor care pleacă din piaţă spre Mamaia Nord.

Pentru ca o maşină să fie declarată istorică aceasta trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând maşina trebuie să aibă 30 de ani vechime de la data fabricării. „Ea trebuie să fie originală şi să corespundă 100%, adică toate piesele ei să fie originale şi să nu fie modificate. Apoi se face un dosar la Clubul Retromobil, iar o comisie verifică maşina. Dosarul este trimis la Bucureşti unde o altă comisie Retromobil decide dacă se atestă sau nu ca vehicul istoric”, spune Dumitru Chirea, preşedintele Filialei Constanţa a Retromobil Club.

După primirea atestatului, proprietarul merge la RAR (Registrul Auto Român) şi în baza atestatului cei de la RAR verifică maşina. Dacă totul este în regulă, se atestă pe cartea de identitate a maşinii că este istorică. Automobilul nu trebuie să aibă nicio urmă de rugină şi trebuie să fie perfect funcţional.

O maşină certificată ca fiind istorică este scutită de impozit şi rovinietă şi are un regim special pentru RCA. „Dacă eşti membru de cel puţin 6 luni al unui club Retromobil plăteşti 60 de lei pentru 6 luni sau 100 de lei pe an”, explică Dumitru Chirea.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Colecţionarul de maşini de epocă: are Fordul lui Birlic şi Dacia lui Ceauşescu

 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite