Proxeneţi din Mangalia, trimişi în judecată. Făceau turism sexual pentru a scăpa de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţi- arhiva foto Călin Gavrilaş
Mascaţi- arhiva foto Călin Gavrilaş

Un grup de 12 proxeneţi din Mangalia a fost anihilat de către procurori. Ei au fost trimişi în judecată sub acuzaţiile de proxenetism şi act sexual cu minori.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 12 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi act sexual cu un minor.

„S-a reţinut, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada anilor 2020-2022, preponderent în ultimul an, în mod individual, inculpaţii, majoritatea lor din municipiul Mangalia, prin utilizarea metodei Loverboy, au obţinut sume consistente de bani de la persoanele de sex femeiesc care au practicat prostituţia în diferite localităţi din ţară şi/sau din străinătate”, spun procurorii. 

La intervale diferite de timp, victimele activităţilor de proxenetism schimbau localitatea, respectiv locaţia unde se prostituau, această metodă fiind cunoscută cu denumirea de „Touring” (turism sexual). 

„Touring-ul” presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spaţiilor de cazare, precum şi a oraşelor în care femeile au practicat prostituţia, cu scopul de a nu atrage atenţia organelor de urmărire penală, de a îngreuna strângerea probelor şi dovedirea activităţilor infracţionale, precum şi de a maximiza câştigurile provenite din desfăşurarea actelor ilicite.

Un număr de şapte inculpaţi au fost cercetaţi în stare de privare de libertate, un număr de doi inculpaţi sub control judiciar, iar trei inculpaţi în stare de libertate.

Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor sume de bani, cât şi autoturisme.

Vă recomandăm şi: 

Cabinetul pe roţi care depistează cancerul la sân. „Vin femei care nu au făcut în viaţa lor o mamografie”

Ministerul Dezvoltării a alocat aproape 361 de milioane de lei pentru susţinerea asigurării furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite