Proiect de anvergură în sudul litoralului. 10 milioane de euro pentru faleza din Cap-Aurora şi autobuze electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul vizează achiziţionarea a 10 autobuze electrice, modernizarea unor străzi şi reabilitarea falezei din staţiunea Cap-Aurora.

Proiectul „Sprijinirea mobilităţii urbane durabile, la nivelul municipiului Mangalia”, în valoare de 10 milioane de euro, este finanţat din fonduri europene.

Primăria Mangalia va înfiinţa cu aceşti bani un sistem de transport public modern, nepoluant, cu autobuze electrice. În acest sens, vor fi achiziţionate 10 autobuze electrice.

De asemenea, proiectulfinanţează şi modernizarea unor străzi şi alei din oraş, vor fi create piste de biciclete şi noi trasee de transport public, precum şi staţii de autobuz, semnalizate corespunzător atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Implementarea proiectului va fi realizată pe trei segmente: achiziţionarea autobuzelor electrice, înfiinţarea unei autobaze şi staţii de încărcare a bateriilor, respectiv reabilitarea infrastructurii rutiere, în cartierul de case al oraşului.

„Odată cu implementarea acestui proiect, vom moderniza unele artere rutiere şi pietonale, în special din cartierul de case. Totodată, vom crea noi trasee pentru mijloacele de transport public, pe străzile Petre Ispirescu, Horia, Cloşca şi Crişan, 1 Mai, acoperind, astfel, nevoia de deplasare urbană a cetăţenilor care locuiesc în acest cartier, prin transportul public cu autobuze electrice”, a declarat managerul proiectului, Dan Georgescu.

La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian a precizat că proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap - Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei şi spaţii verzi, în staţiune şi oraş. ”Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să semnăm contractele de atribuire şi execuţie a lucrărilor şi să intrăm în teren cât mai repede. Este cel mai amplu proiect cu bani europeni, care se va implementa în Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului”, a subliniat primarul Mangaliei.

Pe aceeaşi temă:

Centru Multifuncţional pentru copiii cu dizabilităţi, înfiinţat în Mangalia

Angajat al primăriei Mangalia, testat pozitiv cu COVID-19

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite