Profesorul Dănuţ Tiberius Epure, ales preşedinte al Senatului Universităţii „Ovidius”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la Campusul Universităţii „Ovidius” au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Senatului.  Vineri, va fi ales şi  rectorul unităţii de învăţământ superior.  

Prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, a fost ales preşedinte al Senatului. El candidează şi pentru funcţia de rector al celei mai mari universităţi din Dobrogea. 

Dănuţ Epure este din 2009 decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, pe care a absolvit-o în 1995. A rămas la catedră, ocupând funcţia de preparator universitar. În 2000 a obţinut doctoratul la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Din 2008 este şi conducător de doctorat la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Universitatea cu 18.500 de studenţi

Universitatea „Ovidius“, cea mai importantă instituţie de învăţământ din Dobrogea, are o istorie de 50 de ani. La originile sale se află fostul Institut Pedagogic de 3 ani înfiinţat în 1961, transformat în 1976 în Institutul de Invăţământ Superior. În 1990, instituţia constănţeană a fost ridicată la rang de universitate. Denumirea actuală datează din 1991. În prezent, universitatea are 16 facultăți, 700 de cadre didactice, 300 de cadre auxiliare și aproape 18.500 de studenți. Funcţia de rector este ocupată de prof. univ. dr. Victor Ciupină.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite