Profesor universitar: „Hitler are acum un nou nume, el se numeşte Putin şi vorbeşte ruseşte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Profesorul universitar Angelo Mitchievici aminteşte că Diderot afirma despre Rusia că este un „colos cu picioare de lut”. El spune că Hitler are acum un nou nume şi vorbeşte ruseşte.

Angelo Mitchievici, profesor universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa”, reaminteşte cuvintele filosofului şi scriitorului francez Diderot, care spunea că Rusia ca este un „colos cu picioare de lut”.

Angelo Mitchievici a postat pe contul său de Facebook mai multe comentarii referitoare la situaţia tensionată din Ucraina, amintind că Rusia nu a câştigat întotdeauna bătăliile purtate. 

„Rusia a început războiul în Ucraina în mod declarat. Pentru cei care au uitat, să ne amintim că ea a fost partenerul Germaniei naziste în invadarea Poloniei. A atacat Finlanda fără niciun motiv, a ocupat o bună parte din România în urma unui ultimatum. Este ceea ce face Rusia de obicei. Dar să ne amintim totodată că a pierdut războiul cu Finlanda, că a pierdut în războiul Crimeei, că a pierdut în primul Război Mondial, că ar fi pierdut şi în cel de-al doilea dacă nu ar fi fost ajutată masiv de forţele aliate. Diderot afirma despre Rusia ca este un „colos cu picioare de lut”.

Este la fel şi acum, o ţară puternic militarizată, singurul sector performant, o ţară sărăcită şi coruptă până în măduvă, cu cetăţeni care trăiesc în mizerie, fără viitor, cărora un parlamentar comunist le promite să le confişte toate economiile pentru efortul de război. Iar pentru cetăţenii de etnie rusă din Ucraina ei vor aduce sărăcia şi o viaţă de mizerie ca mândrie naţională.

În orice caz, Hitler are acum un nou nume, el se numeşte Putin şi vorbeşte ruseşte!”

Vă recomandăm şi: 

Ce se întâmplă în baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. „Din exterior, aşa se vede”

Expert în spaţiul Mării Negre, fost diplomat în Rusia şi Ucraina: „Vor exista efecte în cascadă. Populaţia trebuie să fie pregătită. Dar nu va fi afectată direct“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite