EXCLUSIV Lunetista din Ucraina, despre situaţia din ţara invadată de Rusia: „Mor soldaţi şi civili, armata noastră ne protejează”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olena Bilozerska lunetista ucraina

Olena Bilozerska, lunetista ucraineană cunoscută pentru cele zece victime făcute în tranşeele din Donbas, a declarat pentru „Adevărul” că invazia armatei ruseşti la scară largă a început, inclusiv una terestră, dinspre teritoriul Belarusului.

„Pe timpul nopţii şi dis-de-dimineaţă oraşele ucrainene au fost trezite de explozii. O invazie la scară largă a armatei ruseşti a început. Rachete au fost trase asupra obiectivelor militare. Există o invazie terestră din est şi din nord, dinspre teritoriul Belarusului. Tancuri din Belarus şi rusia atacă împreună, mor soldaţi şi ciivli, armata noastră ne protejează. Deja au doborât şase avioane inamice şi au omorât mulţi invadatori”, a declarat Olena Bilozerska pentru „Adevărul”.

Lunetista a menţionat că ea este în armată, în calitate de comandant adjunct de companie şi că aşteaptă să fie trimisă împreună cu compania sa pe linia frontului.

Întrebată cum este, în acest moment, atmosfera la Kiev, lubetista a răspuns că nu este panică, dar că totuşi oamenii îşi scot familiile din oraş.

„Mulţi voluntari vor să meargă pe front”, a spus Olena Bilozerska.

Întrebată cum poate fi oprit Putin, lunetista ucrianeană a răspuns: „Omorându-i soldaţii (n. red. lui Putin) şi dând arme Ucrainei şi sancţiuni Rusiei”.

De asemenea, lunetista a spus că NATO şi SUA nu vor interveni militar, dar că este convinsă că armata ucraineană va învinge.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite