Procesiune religioasă pentru Buna Vestire, la Năvodari. Duminică este dezlegare la peşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfinţii Epictet şi Astion
Sfinţii Epictet şi Astion

Credincioşii din Năvodari vor celebra în acest weekend ajunul şi sărbătoarea de Bună Vestire în cadrul unui eveniment religios organizat de Arhiepiscopia Tomisului.

Sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 17.00, la Biserica Buna Vestire din centrul oraşului Năvodari va fi oficiată slujba Vecerniei, la care va participa arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie.

Slujba va fi urmată de procesiunea cu moaştele sfinţilor Epictet şi Astion, aduse de la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. Procesiunea se va desfăşura pe următorul traseu: Biserica Buna Vestire – strada Constanţei - strada Albinelor - strada Taşaul - Biserica Buna Vestire.

Sfintele moaşte vor rămâne la Biserica Buna Vestire din Năvodari până luni, 26 martie, astfel că enoriaşii din Năvodari au la dispoziţie mai multe zile pentru a se închina şi reculege la odoarele sfinte.

Sâmbătă, 24 martie, este serbată dezlegarea la ulei şi vin, iar duminică, 25 martie, ortodocşii sărbătoresc Buna Vestire sau Blagoveştenia, a patra duminică din Postul Sfintelor Paşti, zi în care este dezlegare la peşte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite