Primii vaccinaţi la Constanţa: 155 cadre medicale de la Spitalul de Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Constanţa caută spaţiile necesare pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19 a populaţiei din reşedinţa de judeţ. Prefectura Constanţa a anunţat că sunt 36 centre de vaccinare în tot judeţul, iar primii vaccinaţi sunt 155 angajaţi ai Spitalului de Infecţioase.

„Anul viitor va începe campania de vaccinare împotriva Covid-19 pentru populaţie, iar Primăria Municipiului Constanţa ia primele măsuri pentru desfăşurarea ei în condiţii de siguranţă atât pentru personalul medical, cât şi pentru persoanele care se vor vaccina. În Constanţa, acţiunea de imunizare se va desfăşura în mai multe centre de vaccinare care vor fi repartizate în 2 sau mai multe spaţii“, transmite Primăria Constanţa.

Primăria Constanţa anunţă că lucrează în această perioadă la identificarea spaţiilor necesare, care vor fi organizate cu respectarea circuitului unidirecţional (intrări şi ieşiri separate).

De asemenea, municipalitatea va asigura execuţia lucrărilor de compartimentare şi branşare a centrelor de vaccinare la reţelele de apă/canalizare şi alte utilităţi. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activităţii de vaccinare: mese speciale, scaune, dar şi echipamente şi produse pentru asigurarea igienei şi curăţeniei.

Centrele medicale vor funcţiona după ce vor fi evaluate şi avizate de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa. 

În ziua de 27 decembrie 2020, în baza tranşei simbolice de 10.000 de doze de vaccin primită de România, vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 

Municipiul Constanţa are peste 85.000 de locuitori cu vârste de peste 60 de ani. 

Spitalul Judeţean Constanţa, capacitate mărită de oxigen medicinal. Au fost instalate şi opt paturi noi ATI 

Judeţul Constanţa va avea 36 de centre de vaccinare anti-COVID-19

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România va fi realizată în trei etape, în care vor fi imunizate grupele de populaţie:

Etapa I - lucrătorii din domeniul sănătăţii şi social - sistem public şi privat. Astfel, începând de duminică, 27 decembrie, vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa; în judeţul Constanţa sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Municipal Mangalia;

Etapa a II-a - populaţia cu grad ridicat de risc, lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale;

Etapa a III-a - populaţia generală. 

Acest pas reprezintă FAZA 0 a campaniei de vaccinare în care sunt incluse 10 unităţi medicale din toată ţara: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Ruşdea” Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş“ Timişoara.

Pe aceeaşi temă: 

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, a murit 

ÎPS Teodosie: „Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite