Curtea spitalului din Constanţa a devenit morgă: cadavrele constănţenilor morţi după ce s-au infectat cu noul coronavirus sunt depozitate pe o alee VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morţii sunt ţinuţi în curtea spitalului Captură video
Morţii sunt ţinuţi în curtea spitalului Captură video

Cum morga Spitalului Judeţean Constanţa nu mai face faţă numărului mare de morţi de COVID-19, cadavrele celor care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus sunt scoase în curtea unităţii medicale pentru a fi ridicate de rude.

Un martor al situaţiei revoltătoare a filmat cum morţii sunt scoşi în curtea interioară a Spitalului Judeţean Constanţa pentru a fi recunoscuţi şi ridicaţi de rude. 

Autorităţile locale recunosc că morga din Constanţa abia mai face faţă numărului mare de decese. 70 de oameni au murit, în ultimele zile, în judeţul Constanţa, din cauza SARS-CoV-2, fiind judeţul cu cea mai mare incidenţă din ţară, de 7 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei, 427 de constănţeni au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus. 

„Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul de vedere al nostru, procedura a fost respectata întocmai”, a declarat pentru Digi24 Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

 „Atâta timp cât ceilalţi stau la distanţă, nu este nicio problemă. Distanţa dealtfel s-a păstrat şi ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedaţii pe jos. Manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanţii caselor de servicii funerare”, a spus Mariana Deacu, medic anatomopatolog la SCJU Constanţa.

Pe aceeaşi temă: 

Carantină prelungită în şase localităţi din judeţul Constanţa 

Petrecere în staţiunea Mamaia, întreruptă de Poliţie. Majoritatea participanţilor erau minori

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite