Preotul care a dus crucea din altar la Colectiv. „Să ne rugăm pentru copiii Lui morţi într-o Românie captivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucea din altar FOTO Facebook Visarion Alexa
Crucea din altar FOTO Facebook Visarion Alexa

Părintele Visarion Alexa a făcut un gest emoţionant: a luat crucea din altarul bisericii Sfântul Nicolae - Pogorârea Sfântului Duh şi a dus-o la Colectiv, acolo unde a avut loc tragedia care a schimbat România.

Crucea din altar, cioplită de un meşter popular din Neamţ, era nouă, însă părintele Visarion Alexa a zis că locul ei este la Colectiv. Simbolul bisericesc a fost dus luni, la câteva zile de la incendiu şi acolo a rămas de trei ani. „Am dăruit-o Colectivului“, spune părintele. Lângă cruce, la stânga şi la dreapta plâng Maica Domnului şi Ioan Evanghelistul. 

„Acum 3 ani, într-o seară bântuită de fum şi miros de ars, cu sufletele zdrobite de imaginile din Colectiv şi de emoţia care copleşise oraşul, împreună cu tinerii din parohia noastră, am luat crucea din Altarul bisericii şi am dus-o acolo...Aşa am simţit. Să fim cu ei, să ne rugăm pentru ei, copiii Lui, fraţii noştri, morţi într-o Romanie captivă“, scrie părintele Visarion Alexa pe contul personal de Facebook. 

În tragedia de la Clubul Colectiv au murit 64 de persoane. În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. "Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv. Au fost începute anchete penale, dar la trei ani de la tragedie nu există niciun vinovat.

În 3 noiembrie 2015, mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, Victor Ponta a demisionat. Tot atunci, şi-a anunţat demisia şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Pe aceeaşi temă:

Prima victimă din Constanţa. Serian Mavi, grav rănită în incendiul de la Club Colectiv, a murit la spital

A doua victimă din Tulcea în incendiul de la Clubul Colectiv. Alexandru Aliman a pierdut lupta cu moartea

Liliana Gheorghe, înmormântată la Izvoarele, acolo unde a copilărit. Foştii profesori şi colegi au amenajat un colţ comemorativ în şcoală

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite