Poliţist în greva foamei. Agentul şef Şerban Mihalcea protestează la adresa corupţiei din MAI

0
0
Poliţistul Şerban Mihalcea din Constanţa declară greva foamei FOTO Arhivă personală
Poliţistul Şerban Mihalcea din Constanţa declară greva foamei FOTO Arhivă personală

Asistentul medical de la Centrul Medical Judeţean Constanţa al Ministerului Afacerilor Interne declară greva foamei începând de luni, 4 februarie. Şerban Mihalcea protestează astfel la adresa „relei-credinţe cu care au fost întâmpinate demersurile anticorupţie“ făcute de el.

Agentul şef Şerban Mihalcea a reclamat fapte de corupţie din instituţia la care lucrează, dar sesizarea s-a întors împotriva lui. El a fost pus tocmai la dispoziţia superiorilor săi pe care i-a acuzat. 

Poliţistul Şerban Mihalcea a declarat pentru Adevărul Constanţa că va continua să meargă la muncă pentru a nu i se desface contractul de muncă, iar după terminarea programului va merge acasă. Grevistul va fi supravegheat non-stop de autorităţi, acţiunea sa fiind o premieră în Poliţia constănţeană.

Iată comunicatul de presă trimis de poliţistul Mihalcea în seara de vineri, 1 februarie.

„Având în vedere comunicatul de presă nr. 421.055 din 01.02.2013 emis de Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul de poliţie al Judeţului Constanţa, fac următoarea declaraţie:
   
Am fost angajat în Ministerul Afacerilor Interne în urmă cu 17 ani şi dosarul meu de personal a trecut sistematic prin mai multe verificări fără să se observe vreodată neregulile amintite de comunicatul M.A.I.

În fapt, nici cu ocazia avansărilor la termen, nici cu ocazia propunerilor de avansare înainte de termen ori cu ocazia susţinerii examenului de grad nu s-a evidenţiat vreo problemă.

Niciun şef ierarhic nu mi-a făcut vreodată vreo sesizare verbală ori în scris cu privire la pregătirea mea profesională. De asemenea, pun public întrebarea cum de au fost nevoie de 17 ani pentru „descoperirea“ acestei încadrări greşite şi de ce a apărut în momentul în care între mine şi conducerea centrului medical au apărut anumite divergenţe de opinie.

Tot public, cer Ministerului Afacerilor de Interne un document din care să reiasă în mod clar următoarele aspecte:      

1. Ce măsuri s-au luat împotrivă specialiştilor Resurse Umane pentru modul neprofesional în care au gestionat fişa mea de evidenţa astfel încât să se „descopere“ greşeală în afară termenului prevăzut de legea 360/2002 prin care aveam dreptul la 5 ani de derogare că să pot să-mi termin studiile în vederea rezolvării situaţiei profesionale. De ce aceeaşi specialişti au refuzat să răspundă unei cereri instituţionalizate de emitere a unui extras după fişa de evidenţă de personal?         

2. Cum este posibil că Direcţia Medicală să se antepronunte atât în vederea mutării mele într-o altă unitate cât şi la punerea mea la dispoziţie cât timp instituţia recunoste până şi în actul de punere la dispoziţie că există o neconcordanţă între adeverinţele emise de prima unitate de jandarmi care m-a angajat şi fişa de evidenţa de la Direcţia Medicală? Anexez şi adeverinţele respective cât şi actul de punere la dispoziţie. Nu era normal din punct de vedere legal să se rezolve întâi neconcordanţă şi apoi să se acţioneze în sensul mutării sau punerii mele la dispoziţie?           

3. Care este numărul dosarului înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pe care-l invocă Ministerul Afacerilor Interne atât prin acest comunicat de presă cât şi prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, şi când a fost înaintat acesta şi pe cine priveşte în mod nominal? Şi de ce nu au acţionat înainte de a depune acest dosar la Parchet, odată cu prima mea sesizare? 

4. Care este răspunsul Ministerului Afacerilor Interne la apariţia în presă a informaţiilor legate de domnul Director al Direcţiei Medicale Galeş Gabriel Ovidiu şi cum comentează aceste informaţii de presă?  

Având in vedere aspectele expuse mai sus precum şi evidenta rea-credinţa cu care demersurile mele anticorupţie au fost întâmpinate, ţinând totodată seama de faptul că aceste întrebări au rămas până în clipa de faţă fara răspuns, am luat hotărârea ca începând cu data de 04.02.2013 sa declar greva foamei anunţând organele in drept şi continuându-mi activitatea profesională“.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite