Asistentul medical de la dispensarul Poliţiei care şi-a pârât şeful că dă reţete false - pus la dispoziţia instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căt tot a deschis discuţia, lui Şerban Mihalcea i s-au găsit neconcordanţele între pregătirea sa şi postul pe care îl ocupă. I s-a propus alt post, dar el a refuzat.

Şerban Mihalcea, asistent medical la Centrul Medical Judeţean Constanţa care aparţine Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a adus la cunoştinţa superiorilor săi că medicul Florin Anghel eliberează reţete false.

Ministrul Afacerilor Interne a dispus o anchetă, astfel că o echipă de specialişti din cadrul Corpului de Control a efectuat verificări cu privire la afirmaţiile agentului Şerban Mihalcea.

La aflarea poziţiei oficiale a Ministerului Afacerilor Interne, agentul şef Şerban Mihalcea a anunţat în seara de vineri, 1 februarie, că intră în greva foamei începând de luni, 4 februarie.

Corpul de Control al MAIi a constatat că la Direcţia Naţională Anticorupţie se află în lucru un dosar penal referitor la modul în care a eliberat reţete medicul Florin Anghel din cadrul Centrului Medical Judeţean Constanţa. „Până la finalizarea anchetei penale, la nivelul ministerului nu pot fi luate alte măsuri“, a transmis MAI.

Asistentul medical a adus totodată acuzaţiile la adresa conducerii Centrului Medical Judeţean Constanţa legate de unele activităţi de renovare a clădirii în care se află sediul centrului. Î urma verificărilor efectuate de Corpul de Control, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru a stabili existenţa unor eventuale fapte de natură penală.

„Referitor la afirmaţiile agentului Şerban Mihalcea din care reiese că ar urma să fie  înlăturat din instituţie pentru că a făcut publice neregulile existente la Centrul Medical Judeţean Constanţa, precizăm că situaţia profesională a acestuia nu are nicio legătură cu neregulile sesizate“, se arată într-un comunicat al Inspetoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

În vara anului 2012, cu ocazia verificării dosarelor personalului unităţilor subordonate, lucrătorii Serviciului Management Resurse Umane au constatat că Şerban Mihalcea a fost numit greşit, în 1998, în funcţia de asistent medical. IPJ explică de ce: Mihalcea deţinea o diplomă de oficiant medical, în baza căreia nu ar fi putut ocupa funcţia de asistent medical.

Agentul şef de poliţie Şerban Mihalcea a fost încadrat în funcţia de asistent medical II, la Batalionul Special de Jandarmi Cernavodă din data de 1.02.1998, fiind mutat în interesul serviciului, în anul 2000, la Centrul Medical Judeţean Constanţa. În urma verificărilor au fost identificate şi alte situaţii similare, în care studiile lucrătorului nu erau în concordanţă cu cerinţele din fişa postului, aceste cazuri fiind remediate pe parcurs.

„Pentru soluţionarea situaţiei profesionale a lui Şerban Mihalcea, Direcţia Medicală din MAI a făcut demersuri pe lângă toate inspectoratele generale pentru identificarea unei funcţii vacante corespunzătoare“, spun sursele oficiale din Poliţie.

A fost identificată o funcţie vacantă de subofiţer tehnic principal la Biroul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, compatibilă cu pregătirea profesională a agentului de poliţie.

Mihalcea este absolvent al Cursului de formare programatori ajutori pe microcalculatoare compatibile IMB-PC, în specialitatea programator ajutor şi al Cursului de perfecţionare în specialitatea informatică.

Iniţial, poliţistul Şerban Mihalcea a fost de acord cu mutarea, dar ulterior şi-a schimbat opţiunea, fapt confirmat printr-un raport din 21.11.2012.

Nefiind identificat un alt post de agent de poliţie corespunzător pregătirii sale profesionale, s-a întocmit proiectul privind punerea lui Şerban Mihalcea la dispoziţia Centrului Medical Judeţean Constanţa. Altfel spus, chiar la dispoziţia acelora pe care i-a reclamat la superiori.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite