Planul de acţiune „Litoral 2018”aduce la mare poliţişti din toată ţara. „Acţionează pentru liniştea şi siguranţa turiştilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de joi, 28 iunie, numărul poliţiştilor care acţionează pe litoralul românesc a crescut la 406. Dintre aceştia, 173 de oameni ai legii sunt veniţi din mai multe zone ale ţării.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că în perioada 28 iunie-3 septembrie, 406 poliţişti vor acţiona în sistem integrat pe litoralul românesc pentru siguranţa cetăţenilor.

Începând de joi, 28 iunie, prima serie de 173 de poliţişti delegaţi din teritoriu vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona staţiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiştii să-şi petreacă vacanţa în linişte şi siguranţă. Suplimentarea numărului de oameni ai legii face parte din Planul de acţiune „Litoral 2018”, „aceştia acţionând pentru liniştea şi siguranţa turiştilor de pe litoral”, spune IPJ Constanţa.

Dintre cei 406 poliţişti, 233 de poliţişti sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar 173 de poliţişti, pe fiecare serie, sunt de la alte inspectorate de poliţie judeţene, fiind delegaţi pentru a acţiona în zona staţiunilor de pe litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor şi a bunurilor celor care aleg să îşi petreacă vacanţa la malul mării.

„În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţişti rutieri, de la acţiuni speciale, de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalistică, transporturi şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, care acţionează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul IPJ.

Totodată, poliţiştii spun că în perioada estivală vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe aceeşi temă:

Bătrân de 82 de ani, omorât în bătaie de bărbatul în grija căruia se afla

Accident la ieşirea de pe A4. O staţie GPL, în pericol de explozie



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite