Peste 227 de milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea Portului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următorii 5 ani, în Portul Constanţa se vor desfăşura ample lucrări de modernizare. În acest sens, peste 227 de milioane de lei vor fi destinaţi creşterii adâncimii şenalelor  şi bazinelor, dar şi creşterii siguranţei navigaţiei.

Banii vor fi alocaţi în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimii şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa”, a cărui finanţare a fost semnată vineri, 31 august, de către ministrul Transporturilor Lucian Şova şi directorul general Dan Tivilichi, reprezentantul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Cu aceste fonduri se vor realiza lucrări de dragaj investiţional pentru eliminarea deficienţelor de adâncime şi creşterea siguranţei navigaţiei în 17 zone aferente danelor şi şenalelor de acces precum şi bazinelor de manevră.

De asemenea, o parte din fonduri vor fi alocate pentru asigurarea stabilităţii cheurilor din portul de lucru afectate de procesul de adâncire a portului de lucru de la 7 metri la 9 metri. Şi pentru livrarea şi punerea în funcţiune a sistemului hidrografic (inclusiv a navei de cercetare) pentru urmărirea şi calcularea volumelor dragate în port vor fi alocaţi bani din proiect.

Toate aceste lucrări se vor efectua până în luna iunie 2023, din valoarea proiectului de peste 227 milioane de lei, valoarea finanţată din fonduri europene este de 140 de milioane de lei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Pe aceeaşi temă:

Resorturi de lux la Marea Neagră şi metrou Bragadiru-Voluntari: ce proiecte strategice mai are Guvernul

FOTO VIDEO Coroană de flori aruncată pe mare în memoria lui Jean Constantin: „Pe toată America nu dau eu Constanţa mea“, scrie pe panglica funerară


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite