Pescar în derivă pe Marea Neagră, salvat de Garda de Coastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pescarul ieşise pe mare cu o barcă dis-de-dimineaţă şi, ajuns în larg, a rămas fără combustibil. Plutind în derivă pe marea foarte agitată, pescarul a lansat un semnal de ajutor care a fost receptat de Centrul Maritim de Coordonare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la aproximativ 4 mile marine travers de Mangalia pentru salvarea unui pescar român a cărui barcă plutea în derivă pe o mare cu valuri mari din cauza faptului că a rămas fără combustibil.

În dimineaţa de joi, 25 iunie, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost chemaţi de dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) să intervină pentru salvarea unei persoane care plutea cu o ambarcaţiune în derivă pe Marea Neagră. Naufragiatul fusese reperat la aproximativ 4 mile marine travers de  Mangalia.

Poliţiştii de frontieră au plecat la intervenţie cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă tip NMS şi o ambarcaţiune tip RODMAN. Pescarul a fost recuperat în jurul orei 8.25, de către echipajul navei maritime, iar barca pescărească în lungime de aproximativ 6 metri a fost remorcată până în Portul Mangalia.

Bărbatul în vârstă de 59 ani din Mangalia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. El a povestit că a rămas fără combustibil în largul mării şi s-a speriat când a observat că din cauza vântului puternic şi a valurilor mari ale mării de grad 3, barca sa a început să plutească în derivă.

Vă mai recomandăm

Poliţiştii de frontieră au salvat 70 de migranţi aflaţi în pericol pe o ambarcaţiune ce naviga în Marea Neagră

FOTO VIDEO Peste o tonă de calcan şi rechin, la bordul unui pescador românesc, în Portul Tomis

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite