Percheziţii în Portul Constanţa. Cum se îmbogăţesc afaceriştii: exporturi fictive şi returnări de TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constan'a FOTO Arhivă Adevărul
Portul Constan'a FOTO Arhivă Adevărul

Şapte persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT pentru derularea unor afaceri cu Republica Moldova, prin care au prejudiciat Statul cu 1 milion euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Crimă Organizată – Porturi Maritime Constanţa, au declanşat, la data de 28 noiembrie, o acţiune de capturare a unui grup infracţional constituit din 7 persoane.

Acestea erau specializate în săvârşirea de infracţiuni financiare. Cei 7 afacerişti au obţinut „importante beneficii financiare ilicite“, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive.

Membrii grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, au înregistrat în evidenţele contabile ale unui număr de patru societăţi comerciale pe care le controlau, vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni.

Sumele de bani rezultate din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare controlate de către învinuiţi şi erau retrase în numerar de către membrii grupării.

Procurorii DIICOT efectuează  8 percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa, la locuinţele învinuiţilor şi la sediile societăţilor comerciale. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ 1.000.000 euro.

Vă mai recomandăm

Sezonul de croaziere 2013 a adus cu 60% mai mulţi pasageri în Portul Constanţa

FOTO VIDEO A sosit gabara. Maşinile care vor să ajungă în sudul judeţului Constanţa pot să traverseze canalul Dunăre-Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite