Parașutist din trupe pentru operații speciale, mort la scurt timp după efectuarea unor salturi cu parașuta. Militarul a făcut atac de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maistrul militar Florin Ștreangă făcea parte din Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale. Luni, 5 decembrie, el a suferit un atac de cord după efectuarea unor salturi cu parașuta.

Maistrul militar Florin Ștreangă FOTO: Facebook / Liga Maiștrilor Militari de Marină
Maistrul militar Florin Ștreangă FOTO: Facebook / Liga Maiștrilor Militari de Marină

„O veste tristă pentru familia Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României. Maistrul militar Ștreangă Florin, încadrat la Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, a plecat dintre noi. Regrete fără margini pentru pierderea camaradului nostru! Suntem alături de familia grea încercată și de cei care l-au cunoscut și prețuit”, spun Veteranii Armatei României într-o postare pe Facebook. 

Trupul maistrului militar va fi depus joi, 8 decembrie, la Capela Sfântul Mina din Mangalia. Funerariile vor avea loc vineri, 9 decembrie 2022, la Cimitirul Central din Mangalia.  

Cei din Asociația Națională a Parașutiștilor din România Condor precizează că incidentul s-a petrecut luni, 5 decembrie.

„După executarea salturilor programate, maistrul militar Ştreangă Florin a suferit un atac de cord si după mai multe încercări de resuscitare a decedat. Cinste şi onoare memoriei sale! Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, transmit aceștia.

Și Liga Maiștrilor Militari de Marină anunță pe rețelele sociale pierderea unui camarad.

„Cu profund regret și tristețe, am primit vestea că distinsul nostru coleg și camarad, maistrul militar principal Florin Ștreangă, un profesionist desăvârșit, dar mai ales un om cu un mare caracter și un bun prieten, soț și tată, a trecut la cele veșnice luni 5 decembrie. Exprimându-ne părerea de rău pentru această pierdere, transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate și puterea de a trece peste acest moment de grea încercare”, scrie Liga.

Misiunile principale ale Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale sunt de asigurare a protecţiei obiectivelor din zona de responsabilitate a Forţelor Navale, dispuse la uscat, pe apă sau sub apă (nave, platforme maritime, conducte de transport gaze sau produse petroliere, cabluri pentru transportul energiei sau de comunicaţii), a canalelor navigabile şi a zonei fluviale, dar aceștia participă și la misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan, alături de partenerii din NATO. 

Nu este primul caz în care un parașutist român și-a pierdut viața, în timpul executării misiunilor sau a efectuării unor antrenamente. În luna mai 2022, un militar de la Baza Bobocu de la Buzău a murit într-un exercițiu de parașutare, pentru că echipamentul nu a funcționat, iar specialiștii au considerat că acesta n-a fost păstrat și manevrat corespunzător. Tot în mai, dar în 2017, tot la Buzău, un parașutist a murit lovindu-se în cădere de mașina pompierilor care asista la exercițiu.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite