Palatul Copiilor Constanța, salvat de municipalitate. Protocolul care permite primăriei să investească

0
Publicat:

Începând cu anul 1968, Palatul Copiilor din municipiul Constanța funcționează în actualul sediu din apropierea Delfinariului. Doar că, în ultimii ani acesta a ajuns aproape o ruină.

Palatul Copiilor Constanța FOTO: Palatul Copiilor
Palatul Copiilor Constanța FOTO: Palatul Copiilor

Lipsit de investiții, Palatul Copiilor din Constanța, aflat în subordinea Ministerului Educației, va beneficia de ajutorul Primăriei Constanța. „După acțiuni constante timp de un an și jumătate, Palatul Copiilor este acum al constănțenilor, care se vor putea bucura de multe evenimente, de acum înainte”, spune viceprimarul Ionuț Rusu.

Astfel, Primăria Constanța a încheiat un protocol cu Ministerul Educației ce permite administrației locale să investească în baza materială a Palatalul Copiilor. De asemenea, alături de copiii care frecventează diferitele cercuri ale palatului vor veni și sutele de copii care fac sport în cadrul CSM Constanța.

Viceprimarul Ionuț Rusu spune că s-a ales varianta încheierii unui protocol pentru a evita orice fel de suspiciune că administrația locală ar putea avea interese imobiliare acolo. „Am propus să găsim un protocol agreat de ambele părți pentru ca primăria să poată investi bani acolo în refacerea bazelor sportive și altor clădiri, fără transferul proprietății sau administrării”, explică acesta.

Gheorghe hagi, ministrul ligia deca și viceprimarul Ionuț Rusu FOTO: Ionuț Rusu
Gheorghe hagi, ministrul ligia deca și viceprimarul Ionuț Rusu FOTO: Ionuț Rusu

Protocolul încheiat va fi supus aprobării Consiliului Local Constanța, apoi, în funcție de investițiile planificate se va trece la bugetarea lui în anul 2023. Primăria și conducerea Palatului copiilor vor realiza un plan comun al acestor investiții, iar fiecare lucrare în parte va face obiectul unui proiect distinct pentru a putea fi cuantificabil și ușor de urmărit.

„De investiții se vor bucura copiii care frecventează Palatul Copiilor și cei ai CSM Constanța în mod gratuit. Nu ne vom îndrepta doar către investițiile în infrastructura sportivă ci în tot ceea ce înseamnă educație, pentru că de ea vor beneficia locuitorii orașului”, mai spune viceprimarul.

Demersurile Primăriei Constanța s-au bucurat și de sprijinul lui Gheorghe Hagi, cel care a realizat o Academie de fotbal la Ovidiu, în apropierea municipiului.

„Am stat foarte mult de vorbă cu el și cu Gică Popescu, să învățăm din experiența lor managerială în ceea ce privește investiția în educația copiilor. Avem ce învăța de la ei. Faptul că Gică Hagi a fost cu mine la Ministerul Educației pentru a discuta ce se poate face în Constanța, a contat foarte mult”, mai spune Ionuț Rusu.

Grădina de Vară a Palatului Copiilor FOTO: Mariana Iancu
Grădina de Vară a Palatului Copiilor FOTO: Mariana Iancu

Infrastructura Palatului Copiilor Constanța

Palatul Copiilor Constanța este frecventat de aproximativ 3.000 de copii din oraș. Ei sunt înscriși la diferite secții sportive, artistice, tehnice sau științifice.

Zona aferentă Palatului Copiilor este de 12 hectare, fiind situată în apropierea Lacului Tăbăcărie și Delfinariului. Instituția dispune de un sediu, un stadion gazonat de fotbal si atletism cu tribunele aferente, mai multe terenuri descoperite de baschet și handbal, un teren secundar de fotbal pentru antrenamente, o pistă asfaltată specială pentru karting, o piscină de înot, un motel care funcționează numai vara și o cantină. De asemenea, zona dispune de multe spații verzi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite