O nouă victimă prin metoda “Accidentul”. O bătrână din Constanţa a fost păcălită cu aproape 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânii constănţeni continuă să cadă victime persoanelor care folosesc metoda “Accidentul”. De această dată o femeie a fost înşelată cu aproape 1.000 de lei. Ea a dat banii unui tânăr care i-a promis că nepotul bătrânei nu va face închisoare după ce ar fi provocat un accident cu victime în Australia.

Poliţiştii spun că Reveica E., în vârstă de 85 de ani, a reclamat că pe data de 4 martie, în jurul orei 14.30, a fost sunată acasă de un bărbat necunoscut care s-a recomandat a fi avocatul nepotului său. Băiatul ar fi comis un accident rutier soldat cu două victime în Australia, iar din acest motiv necunoscutul i-a cerut bătrânei suma de 8.400 de euro pentru ca nepotului să nu i se întocmească dosar penal şi să nu facă puşcărie.

Femeia a spus că nu are această sumă disponibilă, toţi banii sunt la bancă, dar că-i poate da 800 de lei şi 40 de dolari, bani pe care îi are în casă. O jumătate de oră mai târziu la locuinţa bătrânei s-a prezentat un tânăr care a ridicat bani spunându-i că nu sunt suficienţi şi că ar mai avea nevoie de cel puţin 10.000 lei, bani pe care o să vină să îi ia mai târziu, după ce va fi contactată telefonic.

Totodată, el i-a sugerat să i-a împrumut bani de la vecini, fapt pentru care bătrâna s-a dus la o vecină cerându-i împrumut suma de 10.000 lei. Vecina şi-a dat seama că bătrâna a fost înşelată, motiv pentru a sesizat familia acesteia şi poliţiştii. Prejudiciul este 960 lei. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Poliţiştii le reamintesc constănţenilor, în special persoanelor în vârstă, să nu dea bani persoanelor necunoscute care apelează telefonic şi anunţă faptul că o rudă a avut accident rutier fie în România sau în altă ţară, şi să sune la 112 sau la Poliţie.

Mai citiţi şi:

Bătrâni păgubiţi cu 60.000 de lei prin metoda “Accidentul”

Trei bătrâni din Constanţa au fost înşelaţi prin metoda “Accidentul”. Prejudiciul depăşeşte 20.000 de lei

Încă trei suspecţi, reţinuţi în dosarul escrocheriilor prin metoda "accidentul". Reţeaua acţionează din închisoare
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite