O nouă creşă în Constanţa: unde este situată şi ce capacitate are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată noua creşă FOTO Primăria Constanţa
Aşa arată noua creşă FOTO Primăria Constanţa

O nouă creşă va fi deschisă în oraşul Constanţa la jumătatea lunii februarie. Noua unitate dispune de 100 de locuri.

Unitatea, care dispune de 100 de locuri, este situată pe bulevardul I.C.Brătianu nr. 16 şi va fi deschisă la jumătatea lunii viitoare. Creşa dispune de bucătărie proprie,  la fel ca şi celelalte cinci unităţi aflate în administrarea Primăriei Municipiului Constanţa. 

Pentru informaţii legate de înscriere, toţi cei interesaţi sunt rugaţi să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială - Serviciul Administrare Creşe, cu sediul pe Aleea Mălinului, nr. 4, nr. de telefon: 0341428371.

Conform site-ului Primăriei Constanţa, până în prezent, capacitatea maximă a creşelor era de 355 de locuri şi sunt integraţi copii cu vârste între 8 luni şi 3 ani. La înscrierea copiilor în creşă nu se percep taxe de înscriere. 

Înscrierile pentru anul şcolar următor se fac începând cu prima zi lucrătoare a lunii mai a fiecărui an, intrarea în colectivitate putându-se face începând cu luna septembrie, în funcţie de data revenirii în activitate a mamei sau tatălui, după caz.

cresa constanta

Cererile de înscriere se pot depune, conform legislaţiei în vigoare, pe tot parcursul anului, în limita locurilor disponibile. Având în vedere faptul că locurile disponibile se ocupă după doar 2-3 zile de la începerea înscrierilor, vă consiliem să depuneţi cerere de înscriere începând cu prima zi lucrătoare a lunii mai.

La momentul înscrierii se depune doar cererea de înscriere tip, cererea putând fi depusă de mama sau tatăl copilului. În cererea de înscriere se va specifica data la care se doreşte intrarea în colectivitate şi creşa pentru care se optează, urmând ca după aprobarea acesteia părinţii/reprezentaţii legali ai copiilor să întocmească dosarul de înscriere.

Dosarul de înscriere va trebui completat după ce cererea de înscriere va fi aprobată şi după ce se va stabili data de intrare în colectivitate, intrarea copiilor făcându-se în mod etapizat. Lista cu cererile aprobate se va afişa la sediul administrativ al Serviciului administrare creşe, situat pe Aleea Mălinului nr.4 în luna august, în prima zi lucrătoare a acesteia.

Creşe din Constanţa

- Creşa nr.1 – Str. Adamclisi nr.1, Constanţa;

- Creşa nr.2 – Al. Malinului nr.4, Constanţa;

- Creşa nr.5 – Al. Mimozelor nr.4, Constanţa;

- Creşa nr.13 – Al. Pelicanului nr.3, bl. AV29, Constanţa;

- Creşa nr.18 – Al. Cutezătorilor nr.7, bl. D, Constanţa;

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite