Nicuşor Constantinescu rămâne cu interdicţia de a lua legătura cu personalul CJC. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Constantinescu rămâne în continuare cu interdicţia de a lua legătura cu personalul Consiliului Judeţean sau cu consilierii judeţeni. Curtea de Apel Constanţa a decis marţi, 23 decembrie, să respingă contestaţia lui Nicuşor Constantinescu şi să menţină hotărârea luată de Tribunalul Constanţa. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel a respins şi contestaţia formulată de procurorii DNA şi îl obligă pe Nicuşor Constantinescu la plata sumei de 200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. 

“Respinge, ca nefondate contestaţiile formulate de contestatorul inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel şi Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte De Casaţie şI Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - S.T. Constanţa împotriva încheierii de şedinţă din 18.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 14182/3/2014 şi menţine hotărârea atacată. Obligă inculpatul contestator Constantinescu Nicuşor Daniel , la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Conform art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a cerut săptămâna trecută la Tribunalul Constanţa modificarea controlului judiciar, în sensul de a putea lua legătura cu personalul Consiliului Judeţean în orice alte cauze în afara celor legate de dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. În prezent, el este judecat sub control judiciar şi nu are voie să părăsească ţara şi nici să comunice direct sau indirect cu angajaţii Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni.Tribunalul a respins cererea sa ca fiind nefondată.

Conform DNA, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Nicuşor Constantinescu este acuzat că prin aceste acţiuni a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 67.211,32 lei.


Vă mai recomandăm:

UPDATE Curtea de Apel Constanţa decide dacă Nicuşor Constantinescu va putea vorbi cu personalul Consiliului Judeţean. Pronunţarea a fost amânată pentru marţi

CJ Constanţa nu se constituie parte civilă într-un proces în care Nicuşor Constantinescu şi alte 18 persoane sunt judecate pentru un prejudiciu de peste 30 de milioane

UPDATE Nicuşor Constantinescu a cerut instanţei să poată comunica cu angajaţii CJC. Instanţa i-a respins solicitarea
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite